Zondag 10 februari 2013:

Balou is bijna 6 weken zwanger, ze wordt al wat dikker.

Wij wegen haar 1x in de week. Op 13-1-2013 woog Balou 26,1 kg nu met 6 weken weegt zij 31 kg.

Elke zondagochtend volgen wij met Balou de Jachttraining en dit blijven wij doen zolang het gaat, ze vindt het heel erg leuk om te doen. Hierdoor blijft ze ook lekker fit en dat is belangrijk.

Ze krijgt tussen de middag extra eten, brood en wat brokken, volgende week komt hier ook vis of een gekookt ei bij.

Woensdag 27 februari 2013:

De Jachttraining hebben wij even stop gezet, dit om Balou te beschermen met haar nu dikke buik.

Zelf wil ze nog heel graag door de struiken en over takken springen om een dummy op te halen, moeten we maar even niet meer doen.

Nog een paar dagen en dan moet Balou bevallen, altijd weer spannend: hoeveel worden er geboren, reu of teef en welke kleur.

De weddenschap met ons buurmeisje is weer geopend.

Balou is nu super knuffelig, wil graag heel erg dicht tegen je aanliggen of lekker op schoot.

We leggen nu regelmatig onze hand op haar buik in de hoop een pup te voelen, af en toe voel je het bewegen, grappig is dat.

Wij proberen Balou naar boven te krijgen zodat ze daar rustig kan bevallen en lekker rustig met haar kroost kan liggen, maar hier denkt Balou toch anders over, ze is niet naar boven te krijgen, ja alleen als je haar naar boven tolt maar dit is bijna niet te doen met nu haar 32 kg.

We blijven nog een paar dagen oefenen in de hoop dat het gaat lukken dat ze zelf de trap op gaat.

 

Maandag 4 maart 2013:

HIEP HIEP HOERA, de puppy's zijn geboren. 8 stuks in totaal.

Zondag wilde Balou om 17.00 uur niet eten, dit is een van de tekenen dat de bevalling eraan komt.

Balou werd steeds onrustiger en om 22.00 uur zijn wij met haar naar boven gegaan, nee Balou gaat zelf niet de trap niet op. Er zit niks anders op dan haar naar boven te tillen.

De hele nacht heeft ze ons wakker gehouden, onrustig en niet weten wat ze wil.

Maandagochtend vond ze dat het tijd werd:

06.50 uur reu lever 370 gram;

06.54 uur reu zwart 370 gram;

07.02 uur reu lever 310 gram

07.10 uur reu zwart 350 gram

07.55 uur reu zwart 320 gram

08.20 uur teef lever 330 gram

08.35 uur teef zwart 310 gram

08.54 uur teef zwart 330 gram

Nu vond Balou het wel genoeg. Een heel mooi aantal, zien er allemaal mooi glanzend uit Het is altijd weer goed kijken is het nu een lever of zwarte kleur.

 

Balou doet het heel erg goed, hadden wij zelf niet verwacht omdat dit haar eerste nestje is, ze is heel erg rustig en relaxt, een super moedertje.

 

Zondag 10 maart 2013:

De puppy's zijn morgen 1 week oud. Ze doen het heel erg goed, groeien echt als kool.

De gewichten van de puppy's zit tussen de de 530 gram en 650 gram. Wij hebben bij onze vorige nesten de puppy's in de eerste week nog nooit zo zwaar gehad.

Balou doet het SUPER, is erg rustig met de puppy's. Waar onze andere honden met hun nestje nog wel eens onhandig op een pup gingen liggen, hebben wij dit bij Balou nog niet gehad, Balou gaat heel erg rustig bij de puppy's liggen.

Wij proberen Balou en haar pups zo lang mogelijk boven te houden, dit is rustiger voor ze, nee Balou gaat nog steeds niet de trap op, mevrouw wordt op handen gedragen (HA HA). Naar beneden lopen doet ze wel.

 

Dinsdag 19 maart 2013:

Nu 2 weken oud. Wij hebben de puppy verhuizing achter de rug, de woonkamer is weer puppy-proef gemaakt en alles ligt nu lekker beneden.

Is ook gezelliger voor onze Balou. Wij geven de puppy's elke dag een flesje, dit om Balou te ondersteunen met haar kids.

Ja hoor opeens werden wij liefdevol aangekeken, eerst door een kiertje en de volgende dag de oogjes helemaal open. Je smelt als ze je aankijken.

De puppy's beginnen al wat meer op hun pootjes te staan, maar dat lukt nog niet altijd even goed, 2 stappen en dan rollen ze om. Altijd komisch om te zien.

Elke dag worden ze sterker, dus voordat wij er erg in hebben dan lopen ze goed.

Als ze goed blijven staan op hun pootjes dan gaan wij aan de pap beginnen, dat is altijd een groot feest.

Onze andere honden Sia, Dalmore & No-Bi hebben kennis gemaakt met de puppy's. Dalmore vindt ze geweldig en moest natuurlijk snuffelen aan ze.

 

 

                      Dalmore met pup Oranje Lever

 

Woensdag 20 maart 2013:

Elke dag worden de puppy's gewogen en krijgen ze een nieuw touwtje om, zodat wij weten wie wie is.

Vandaag hebben ze hun eerste ontworming pasta gehad.

Hieronder stellen wij de puppy's even voor.

 

 

     

               pup reutje Geel (zwart)                                       pup reutje Blauw (zwart)                                            pup Rosť (zwart)

 

 

     

    pup teefje Rood (lever)                           pup reutje Wit (lever)                                   Dalmore met reutje Wit

   

             

     

     Dalmore met pup Rosť (zwart)                                Dalmore met reutje Oranje (lever)                                   pup Geel & Blauw

 

     

        pup Rosť, Blauw, Geel & Rood                         Moeder Balou Ja ik hou het in de gaten

 

Maandag 1 april 2013:

Wij hebben het schot van de werpkist weggehaald dus kunnen de puppy's nu in en uit lopen. Ze staan nu goed op hun pootjes en het werd tijd voor meer ruimte.

De puppy's krijgen nu ook pap dit was eerst even kijken, wat geef je me nu baas maar al snel hadden ze door dat dit toch wel erg lekker is en een heerlijk voldaan gevoel geeft in het buikje.

Ook hebben de puppy's nu allemaal een stoer halsbandje om gekregen.

Vandaag met het mooie zonnetje hebben de puppy's hun eerste stapjes buiten gezet, eerst onwennig maar dit gaat straks steeds beter.

Vanaf vandaag gaan ze elke dag achter naar buiten in het afgesloten gedeelte van onze tuin. Daar komen ze in aanraking met allerlei geluiden van auto's, brommers en spelende kinderen die allemaal voorbij komen.

Ook onze 2 poezen Grappa & Jutter hebben kennis gemaakt met de puppy's.

Helaas hebben wij voor 3 zwarte reutjes nog geen nieuw baasje gevonden, jammer want ze zijn toch leuk.

 

 

 
 

Maandag 15 april 2013:

De hoogste tijd weer voor een verhaaltje.

De puppy's zitten nu aan de droge brokjes, eerst hebben wij deze brokjes een beetje geweld zodat het lekker zacht was, na een paar dagen werden de brokjes steeds wat harder en nu eten ze de droge brokjes gewoon. Dit gaat prima. De puppy's doen het allemaal erg goed groeien lekker, zitten allemaal boven de 3 kg met hun gewicht.

Zien er allemaal prachtig glimmend uit.

Er komt regelmatig visite die ze lekker knuffelen, niet alleen volwassen mensen maar ook diverse kinderen die even knuffelen, die gaan heerlijk op hun kont op de grond zitten en dan zetten wij er een paar puppy's tussen.

Elke dag gaan de puppy's naar buiten, kunnen ze lekker rennen en spelen met verschillende dingen, zoals een eendenveer, kleine dummy, flostouwtje, balletje en plastic flesje.

 

                

 

                

                                                             

                                                                             

 

Vandaag 15 april 2013 zijn wij met alle puppy's naar onze dierenarts geweest. Daar zijn ze allemaal goed nagekeken, hartjes en longen beluisterd, gebit gecontroleerd, bij de reutjes gevoeld of beide balletjes aanwezig zijn, bij alle reutjes heeft ze de balletjes goed kunnen voelen, de naveltjes nagekeken, alles prima in orde.

Ze hebben vandaag meteen hun eerste autorit gehad, wij moeten zeggen dit viel ons heel erg mee, er werd niet super gejankt met elkaar, ze jankte zelfs niet toen wij door de politie staande werden gehouden omdat ik (Tonie) een klein beetje harder heb gereden dan toegestaan.

De politie was niet onder de indruk dus hebben wij een bekeuring gekregen. Jammer maar helaas.

Bij de dierenarts mogen ze altijd lekker los rond huppelen. Een voor een werden ze gewogen en kregen ze hun eerste enting en paspoortje.

Al met al prima gegaan de eerste autorit. Bij thuis komst hebben wij ze allemaal een dikke knuffel gegeven en gingen ze heerlijk slapen na een voor hun spannend bezoek aan de dierenarts.

Vrijdag worden ze allemaal gechipt en wordt de stamboomnaam aan de pup gegeven.

Wij hebben gekozen voor automerken: Jaquar, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Maserati, Mercedes, Corvette en Ferrari.

Volgende week dinsdag 23 april 2013 dan krijgen de puppy's de puppytest, wij mogen hiervoor weer de tuin van Alex en Manuela gebruiken.

 

 

   

                                                                              Jaquar                          Ferrari                             Bugatti