Geboren op zaterdag 29 september 2012

1 reutje lever en 3 teefjes zwart

Sia was vrijdag al onrustig en slecht willen eten, dat zijn tekenen dat er wat staat te gebeuren. De hele nacht heeft ze iedereen wakker gehouden en vond zelf dat zaterdagochtend wel een mooie tijd was voor de geboorte van haar puppy's.

Om 05.50 uur werd het reutje lever geboren met een gewicht van 350 gram; 07.10 uur kwam teefje zwart (Roze bandje) gewicht 250 gram; 08.05 uur teefje zwart (Geel bandje) gewicht 230 gram en om 08.55 uur teefje zwart (Oranje bandje) gewicht 230 gram

Moeder Sia en haar puppy's doen het goed.

Zondag hebben wij een bel rondje gedaan en een paar families erg blij gemaakt, helaas moesten wij ook mensen teleurstellen.

Zaterdag 6 oktober 2012:

De puppy's zijn vandaag 1 week oud. Er valt nog niet zo veel te melden, ze liggen alleen maar te slapen en te eten.

Ze eten allemaal goed en groeien lekker. De reu zo dat is een lekker dikkertje.

De teefjes waren met de geboorte al een stuk lichter dan het reutje, maaaaaaaaaaar ze komen er aan hoor, ze groeien elke dag goed.

Elke dag worden de puppen gewogen op een babyweegschaal.

We hebben beneden in de huiskamer alles in orde gemaakt zodat ze over een paar dagen naar beneden kunnen, is ook gezelliger voor Sia dan boven in haar uppie te liggen.

 

Donderdag 11 oktober 2012:

Ja hoor de oogjes gaan open, er is al een teefje die je echt aankijkt. Bij het reutje die heeft 2 kleine spleetjes. De rest van de teefje hebben de ogen nog dicht, maar het zal niet lang duren of ze kijken je echt aan.

Het wordt nu alleen maar leuker, ze beginnen al iets hoger op de poten te kruipen.

Van de reu is de naam bekend hij heet Kane en gaat wonen bij Jack. Jack is ook een Flatcoated Retriever zwart die een paar jaar terug bij ons geboren is. Dat worden dus 2 grote vrienden van elkaar.

Kane is een hele stevige pup, zo zwaar hebben wij ze nog niet gehad in de eerste 2 weken. De teefjes doen het ook allemaal goed, groeien erg goed hoor.

 

Dinsdag 16 oktober 2012:

De grote verhuizing is gedaan. Sia en haar kroost liggen nu lekker beneden in de woonkamer. Zondag hebben wij het hele spul naar beneden gehaald.

Ook hebben de puppy's hun eerste ontworming gehad zondag. Onze 2 andere honden Balou & Dalmore hebben ook kennis gemaakt en vinden het geweldig.

Onze 2 poezen Grappa & Jutter vinden het allemaal erg interessant en lopen dan ook over het randje van het hok te kijken, wat ligt daar nu weer.

Zo kunnen ze allemaal aan elkaar wennen.

Het wordt nu steeds leuker ook voor ons, de puppy's gaan steeds beter lopen, nu kunnen wij ze even lekker pakken voor de knuffel momenten.

 

Woensdag 24 oktober 2012:

Eindelijk was het zo ver voor de nieuwe pupeigenaren, iedereen was welkom om te komen kijken en natuurlijk te knuffelen.

Het was weer een gezellige bedoeling, iedereen dol blij. De puppy's gingen van hand tot hand.

Wij willen iedereen bedanken voor de mooie bloemen en kop en schotel met heerlijk heden wij zijn erg verwend en dat terwijl iedereen voor de puppy's kwamen.

Vandaag hebben wij de voorkant van de werpkist eraf gehaald, de puppy's vinden het geweldig, ze staan nu goed stevig op hun poten. Ook onze andere honden Balou & Dalmore vinden het een groot feest, kunnen nu de hele dag liggen snuffelen aan de puppy's.

 

Nu net zijn wij begonnen met de puppy's pap te geven, zo die hadden het meteen door. Ze zaten niet eens zo erg onder de pap.

Liggen nu weer heerlijk te slapen met een volle pap buik.

 

Zondag 28 oktober 2012:

De puppy's zijn vandaag voor de 2de keer een ontwormt. Nu met pillen, maar dat viel niet mee, morgen gaan wij dit via de pap doen, is vast een stuk makkelijker.

Wij kwamen tot de ontdekking dat ze allemaal al tanden hebben.

Vandaag een grote overwinning voor de puppy's, ze hebben hun eerste stappen buiten gezet, joepie wat een feest.

Eerst even onwennig, wat ga je ons aandoen, maar al gauw vonden ze het heerlijk om de boel te verkennen. Daarna lekker warme pap gegeten en slapen, lang slapen. Wat wil je ook na zo veel nieuwe dingen te ontdekken.

Vanaf vandaag gaan ze elke dag steeds wat langer naar buiten, tenslotte moeten ze straks ook met de nieuwe baasjes aan de wandel.

 

 

Dinsdag 6 november 2012:

De puppy's gaan steeds wat vaker en langer naar buiten. Vandaag 2 keer lekker buiten geweest.

Daarna lekker eten en slapen dacht ik, maar hier waren 2 puppy's het niet mee eens. Zo ze zetten het op een joelen dat ik ze weer binnen in hun hok deed.

Dat was niet de bedoeling vonden ze, ik ben er een tijdje bij gaan zitten en ja hoor ze gingen liggen. Ik er voorzichtig uit maar dat vonden ze toch nog niet goed, weer ging dat kleine keeltje open. Dan maar even op schoot bij mij, Dat vonden ze wel wat, ze werden eindelijk rustig, voorzichtig in het hok gelegd en ja gelukkig gingen ook deze 2 slapen, wat een stilte was het.

 

De puppy's dagen elkaar nu ook steeds vaker uit voor een spelletje, lekker in elkaars oren of poten bijten. Diverse speeltjes liggen in het hok waar ze lekker mee spelen.

Het wordt nu lekker druk voor ze, donderdag worden ze gechipt, maandag een ritje met de auto naar de dierenarts voor de enting, meteen worden ze door de dierenarts even helemaal beluisterd en nagekeken, later in de week krijgen ze de puppytest.

 

Donderdag 6 december 2012:

Eindelijk kom ik weer aan een verhaal toe. Sorry dat het zo lang heeft geduurd.

De puppy's zijn bij de dierenarts geweest, hun eerste rit in de auto vonden ze niet echt geweldig, alle keeltjes gingen open, zo dat klinkt lekker.

Ilse was blij dat ze bij de dierenarts was, want daar mogen ze lekker los rond huppelen, ja dat is dan altijd een groot feest.

Onze dierenarts heeft alle puppy's beluisterd en nagekeken alles prima in orde. Ook hebben ze hun eerste inenting gehad.

 

De puppy's hebben ook hun puppytest gehad, deze mochten wij houden in de tuin van Alex & Manuela.

Het is altijd weer leuk om te zien hoe de puppy's het doen, ze gebruiken hun neus allemaal goed en vonden het spoortje van de Rodi worst dan ook snel.

Bij de test wordt gekeken hoe de puppy's zich houden. Er wordt met een blikje knikkers gerammeld, dan wordt er gekeken of ze schrikken en zo ja hoe snel ze weer herstellen. Er wordt een paraplu open gedaan, een spoortje van Rodi worst moet er gevolgd worden, ze worden achter een hekje gezet en kijken hoe snel ze snappen dat ze via de achterkant naar de tester kunnen. Er wordt een balletje, eenden vleugel, sok weggegooid en dan wordt er gekeken of de pup deze wil terug brengen naar de tester. Alle puppy's deden de test goed, de een wat sneller dan de ander.

 

Afscheid nemen van de puppy's:

Alle puppy's zijn ondertussen opgehaald door hun nieuwe baasjes, iedereen was toch wel zenuwachtig, tja welke gaat uiteindelijk mee naar huis.

Grappig is dat iedereen met de pup naar huis ging die ze stilletjes in gedachten hadden.

Wij hebben alle puppy's nog even een hele dikke knuffel gegeven voordat ze met hun nieuwe baasje mee gingen.

Als de stambomen binnen zijn maken wij even een afspraak om de stambomen te komen bezorgen en dan even kijken naar de puppy's.

 

Waar zijn de puppy's naar toe gegaan:

De reu:

Frysk Hynder (roepnaam Kane) is naar Mariska en haar kinderen in Limmen, Kane krijgt daar een grote vriend ook een Flatcoated Jack uit het eerste nest van Sia.

De teefjes:

Balvenie (roepnaam Saar) is naar Nelly Waaijer in Huis den Duin gegaan. Ook Saar krijgt een Flatcoated vriendin Lotje.

Glengoyne (roepnaam Puck) is naar Pierre & Josť Dontje in Breezand gegaan.

Aberlour (roepnaam Nobi) is bij Ilse & Tonie gebleven in Hoorn waar zij 3 grote vriendinnen Balou, Dalmore en moeder Sia heeft.

 

Wij wensen ieder heel veel geluk met hun pup toe en hopen af en toe wat te horen hoe het met ze gaat.

Bedankt voor jullie vertrouwen in ons.

 

 

Beste mensen wij wensen alle nieuwe baasjes HEEL VEEL GELUK toe met hun pup.

 

 

De puppy's bij hun nieuwe baasje:

 

 

         

              Saar in doos                                                                Saar heerlijk op haar kussen

 

         

         Kane met 1 van de 5 katten                                                  Kane met grote vriend Jack