Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
links 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

     
 

 

       
 

X

 

Sia Bella Nera  (Sia)

 

Beauty Night Ziggy Stardust (Ziggy)

     

eigenaar Leonie Galdermans / Swallowsflight

 

stamboom 

 

stamboom

 

 

Zaterdag, 9 oktober,
Bij ons is het heel stil in huis, alle puppy’s zijn opgehaald door hun baasjes. Spannend voor iedereen, tja welke gaat het nu toch worden.

Alle teefjes of reutjes werden in de kamer losgelaten en de nieuwe baasjes konden gaan kiezen, dat viel hen erg zwaar, want welke is voor jou nu de mooiste en liefste. Alle puppy’s deden hun best om goed op te vallen, lekker racen door de kamer en heerlijk scheuren aan de veters van de schoenen en aan een trui lekker trekken.

Iedereen had wel gedroomd van een puppy, ik heb gedroomd van rood hoorde wij iemand zeggen en ja hoor laat puppy rood nu met dat gezin meegaan, het moet zo zijn. Uiteindelijk heeft iedereen zijn keuze gemaakt en alle families zijn super trots en blij met hun puppy.

Lieve mensen wij wensen jullie heel veel geluk met jullie pup en laat van tijd tot tijd nog eens weten hoe het met jullie en de pup gaat, vinden wij erg leuk om te horen/lezen.

Leonie & Henri bedankt voor het leuke plantenbakje en Manon, Marcel & Sophie bedankt voor de heerlijke zelfgemaakte appel/bananen taart hij was heerlijk. 


Waar zijn de puppy's naar toe
Reutje Rood stamboomnaam Sambuca (Tukker) naar de familie Timmermans uit Soest
Reutje Geel stamboomnaam Cointreau (Sep) naar de familie De Jong uit Warmenhuizen
Reutje Wit stamboomnaam Grand Marnier (Kenji) naar de familie Dekker uit Alkmaar
Teefje Groen stamboomnaam Drambuie (LouLou) naar Manon, Marcel & Sophie van der Werff uit Hoorn
Teefje Rosé stamboomnaan Amaretto (Skip-Bo) naar Wendy Berkhout uit Blokker
Teefje Flu Geel stamboomnaam Limoncello (Lexie) naar Leonie & Henri uit Groet
Teefje Oranje stamboomnaam Sheridan (Marley) naar de familie Van der Meer uit Leiderdorp
Teefje Wit stamboomnaam Grappa (Pip) naar de familie Raven uit Heerenveen
 


Donderdag, 30 september 2010

Het is bij ons nu weer een beetje rustig dus de hoogste tijd voor weer een verhaaltje. Zoals iedereen weet hebben wij helaas het reutje met blauw bandje moeten laten inslapen, dit met veel verdriet en veel tranen, maar het was beter voor de pup hij had erg veel pijn.

Alle puppy’s zijn gechipt en bij de dierenarts geweest voor de eerste enting. Het werd voor de puppy’s meteen hun eerste autorit van hun leven. Een grote bench hebben wij eerst in de auto gezet en toen een voor een de puppy’s erin, nu wij dachten dat doen wij wel even, maar ze zijn niet voor een gat te vangen. Eindelijk hadden wij ze er allemaal in en de rit naar de dierenarts kon beginnen. De meeste van de puppy’s waren lekker rustig maar een paar vonden het niks dachten wij, maar nee hoor ze moesten gewoon poepen, nu dat hebben wij geweten wat eenlucht komt er uit dat kleine kontje

Bij de dierenarts mochten ze allemaal lekker los lopen en dat vonden ze prachtig een groot feest was het. De dierenarts heeft ze stuk voor stuk goed beluisterd en nagekeken alles prima in orde met ze. Geen piepje hebben ze gelaten met de enting. De autorit terug naar huis hebben ze allemaal prima doorstaan.
 

Donderdag, 16 september 2010

De werpkist heeft plaats gemaakt voor een grote en kleine hondenmand. De puppen hebben nu meer ruimte om te ravotten en dat gaan ze steeds meer doen. Ze proberen al te rennen, dat is grappig om te zien met die kleine pootjes. Naast de pap krijgen de puppen nu ook geweekte brokjes, dat smaakt ze ook erg goed. De brokjes gaan wij steeds wat harder laten worden, totdat ze de droge brokjes kunnen eten.

Ook de buiten boel is al door de puppen verkend, de een is iets dapperder dan de ander. Wij proberen als het weer het een beetje toelaat dat ze elke dag even achter buiten kunnen, zodat ze een goede weerstand opbouwen. Ten slotte is Nederland wisselvallig wat het weer betreft en ja ook door een beste regenbui moet er dan gewandeld worden.
Het speelgoed hebben ze ook ontdekt en daar wordt heerlijk mee gespeeld.

Woensdag, 8 september 2010

Bij al het leuke nieuws hebben wij helaas ook slecht nieuws, wat betreft onze eigen honden.

Op 3 september 2010 hebben wij afscheid moeten nemen van onze lieve Bica. Bica de stamhouder waar alles mee is begonnen met de Flatcoated Retrievers bij ons. 11 jaar geleden mocht ik (Tonie) voor mijn verjaardag, 4 september een Flatcoated Retriever uitkiezen en ja hoor dat werd onze Bica. Het was liefde op het eerste gezicht, wij waren helemaal verkocht toen wij haar zagen.

Met Bica ging het de laatste tijd wat minder, ze werd een oude dame, mag ook als je 11 jaar bent. De laatste week ging het hard achteruit, ze kon niet meer op haar poten blijven staan en viel waar ze stond, de dierenarts kon jammer genoeg niks meer voor haar doen.
Wij hebben Bica op 3 september 2010 moeten laten inslapen. Hier hebben wij veel verdriet van. Bica wordt gecremeerd en wij gaan haar as uitstrooien op een mooi plekje. Wij hebben heel veel mooie jaren met haar mogen beleven.

   

Bica en Noway (helaas beiden overleden)

 


De puppen

De puppen gaan steeds beter lopen en beginnen al een beetje met elkaar te spelen.
Ze groeien allemaal goed. Van de werpkist hebben wij het voorste gedeelte weggehaald en ja hoor meteen gaan de puppen hun behoefte doen op de krant en niet meer op hun kleedje. Wij zijn begonnen met pap te geven aan de puppen, nou je mag gerust zeggen daar lusten zij wel pap van.
Alle toekomstige pupeigenaren zijn op bezoek geweest en altijd weer leuk om te zien hoe enthousiast iedereen is.
Iedereen heeft lekker kunnen knuffelen met alle puppen.

 

Vrijdag, 27 augustus 2010

Vandaag hebben wij extra veel gedronken ha ha  want het is groot feest, onze moeder Sia is 6 jaar geworden.

Op dag 10 gingen de oogjes een klein stukje open en ja hoor nu kijken wij iedereen liefdevol aan. Ook proberen wij al op onze poten kleine stukjes te
lopen maar 2 stapjes en wij rollen weer om, maar wij blijven oefenen. Met
de dag worden wij sterker en zwaarder.

Felicitatiekaart van broer Barney (lief hé)
Nu zijn er 2 puppy’s met een gewicht van 1 kg, de overige 7 puppy’s zijn circa 850 gram. Ja ons moedertje zorgt heel goed voor ons. Wij hebben ook de grote verhuizing achter de rug van boven naar de woonkamer, veel gezelliger vinden wij dit, worden meteen vaker geknuffeld door onze baasjes.


Vrijdag, 20 augustus 2010

Om de beurten slaapt een van ons in de logeerkamer bij Sia en haar pups. Ze houden je de hele nacht uit je slaap omdat ze moeders even kwijt zijn of dat Sia even onhandig gaat liggen en ze er te stijf tegen aan wil liggen. Sia wil zo dicht mogelijk bij haar kroost liggen en ze in de gaten kan houden. Ze is een heel lief en zorgzaam moedertje.
De eerste dagen wilde Sia alleen maar snel een plas en poep doen en dan weer rap terug, nu een paar dagen later wil ze vaker beneden liggen. Het is boven in de kamer waar de puppy’s liggen warm. Dit weekend gaan wij dus alles naar beneden halen en dan kan ze weer lekker bij ons liggen in de huiskamer.


Zondag, 15 augustus 2010

Vandaag zijn er bij ons 9 puppy’s geboren t.w. 5 teefjes en 4 reutjes en ze zijn allemaal zwart van kleur. Zaterdag wilde Sia in de avond niet meer eten, rond de klok van 20.00 uur werd ze erg onrustig en dit werd alleen maar erger. Om 22.00 uur besloten wij met haar naar boven te gaan omdat alle tekenen aanwezig waren dat het kon gaan gebeuren.
Maar onze Sia dacht er toch wat anders over, de hele nacht heeft ze ons bezig gehouden door erg onrustig te zijn, wij werden af en toe gek van haar, het enige wat wij konden doen bij haar blijven zitten en rustig over haar super dikke buik wrijven.
Zondagochtend gingen wij even koffie drinken om de dag door te kunnen komen en niet in slaap te vallen, wij hadden de koffie net op en toen vonden de puppy’s het tijd worden om te komen.

Om 11.40 uur was het dan zo ver:
11.40 uur teefje nr. 1
11.50 uur teefje nr. 2
12.00 uur teefje nr. 3
12.30 uur teefje nr. 4
13.10 uur teefje nr. 5
tja en toen mochten de reutjes komen
14.10 uur reutje nr. 1
14.30 uur reutje nr. 2
14.45 uur reutje nr. 3

Omdat Sia hierna rustig ging liggen en lekker slapen dachten wij na 1 uur dit zijn ze dan. Ik ben bij haar blijven zitten en lekker een boek te lezen, opeens was ze pieperig en ik dacht die wil even naar buiten om te plassen of zo.
Niks was hier van waar ik keek naar haar en ja hoor:

16.45 uur reutje nr. 4 kwam ook nog even kijken.

Een super mooi 9 tal van glanzend zwarte Flatcoated Retrievers was geboren.

Alle puppy’s hebben een bandje om gekregen zodat wij kunnen bijhouden of ze allemaal aankomen. Elke dag worden de puppy’s gewogen.

         

Fotoalbum Dag 5

 

blue01_next.gif
foto album

 
         
 
 

 

 

Terug naar boven