Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
in memoriam 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

Hoera!
14 oktober 2007
zijn bij ons vijf prachtige
reutjes geboren.
Van onze Sia Bella Nera
x
Kenzed High Flyer (Steady)

 

       
   
 

Sia Bella Nera (Sia)

 

Kenzed High Flyer (Steady)

     

 

Donderdag 10 januari

foto's van Koen

   

Koen_11wkn (Large)1.jpg

Koen_11wkn_ 1 (Large)1.jpg

Koen_11wkn_ 2 (Large)1.jpg

Koen_11wkn_3 (Large)1.jpg

 

 

Maandag 10 december 2007
Ooooohhhh wat is het bij ons rustig geworden.

Het was voor ons even wennen vanmorgen, geen poep ruimen en 5 bekjes te voeren, het was erg stil in huis. Alle puppen zijn dit weekend naar hun nieuwe baasjes gegaan. Geweldig was het iedereen super enthousiast over de pup die eindelijk hun pup is. De families die mochten kiezen hadden het er maar moeilijk mee, tja welke wordt het nu. Nee het valt ook niet mee om een pup te kiezen. Iedereen ging als een gelukkig mens naar huis met hun pup.

Waar gingen de puppy's naar toe:
Fam. Molhoek: zwart met geel bandje (roepnaam Jack)
José van der Lans: lever met blauw bandje (roepnaam Koen) (onze dikkie dik)
Ton & Lia Semler: lever met rood bandje (roepnaam Kay)
Fam. Brouwer: lever met rosé bandje (roepnaam Spons) (grappig hij gaat ook op een woonboot wonen)
Michael Diepstraten: zwart met wit bandje (roepnaam Boets)
 
Wij wensen alle puppy eigenaren heel veel geluk en succes met hun pup, dat ze maar mogen uitgroeien tot kanjers van honden, wij zijn er van overtuigt dat dit gaat lukken.
 

Bedankt voor jullie vertrouwen in ons.
Tonie en Ilse.

 
Hier de reacties die wij hebben ontvangen van de pup eigenaren:

 
J

A

C

K


Het gaat in één woord FANTASTISCH  met Jack!!! De kennismaking met Bono verliep ontzettend goed en ook onze katten vinden het prima dat Jack er is. Onze grootste kat begroet hem zelfs al met het geven van kopjes!!! Ik 's nachts de babyfoon neergezet. Ik had verwacht dat Jack zou gaan janken, maar nee hoor, hij laat zich 's nachts niet horen. Hij heeft natuurlijk wel gezelschap van Bono, dat scheelt. Ook heeft ie gisteren en vandaag keurig buiten geplast, op een enkel ongelukje na….als dat zo doorgaat…..Vanochtend stond ie zelfs een keer voor de tuindeuren te blaffen. Ik laat hem in de tuin en ja, hoor, keurig buiten plassen!!!! Het zal mij benieuwen of het zich doorzet. Het is gewoon een heel slim hondje!
Hij ligt samen met Bono op het kleed van Bono. We zijn wel bezig met benchtraining, volgens de bladen in jullie leuke mapje. Zijn favoriete plekje is gewoon op de grond bij de bank en bij je voeten. Het is een ontzettend stoer en dapper hondje. Dat belooft nog wat. Hebben jullie al wat gehoord van de andere hondjes??

Ik hou jullie op de hoogte en zal snel wat foto's meesturen!
Groetjes Mariska

  
K

O

E

N

Hi Tonie en Ilse,
Even een berichtje uit Zoetermeer. Met Koen gaat het heel goed, hij is erg leergierig en valt van de ene verbazing in de ander! Hij pikt alles vrij snel op, maar een wil zit er zeker wel in....
De bench kost hem en ons iets meer moeite, hij vind het veel leuker om aan je voeten te liggen ook al is het op de koude grond. Maar het gaat wel elke dag een beetje beter vooral als hij heel erg moe is! Op de zaak is iedereen al verknocht aan hem, hij wil daar ook liever in het kantoor liggen dan in de bench maar we blijven doorzetten. 's Nachts slaapt hij naast ons in de doos die we van jullie kregen, hij en ik slapen dan als een roos. Wil daar nog mee doorgaan totdat hij gewend is aan de bench...
Vanavond voor het eerst naar puppycurcus geweest, hij vond het helemaal het einde en was door het dolle heen. Hij moest door de "tunnel" en vond dit tot tegenstelling van de andere pups totaal geen probleem, hi hi

Ik ben onwijs gelukkig dat ik weer een flatje om me heen heb en heb weer elke dag een hondelach op me lippen. Denk dat jullie wel weer een beetje gewend zijn om zonder pups te zijn! Heeft iedereen zijn gewenste pup gekregen en hebben jullie ook al gehoord hoe het met hen gaat?

Heel veel liefs van Koen en mij,

Josée

 
 

Koen_11wkn (Large)1.jpg

Koen_11wkn_ 1 (Large)1.jpg

Koen_11wkn_ 2 (Large)1.jpg

Koen_11wkn_3 (Large)1.jpg


 B

O

E

T

S

Hoi Tonie & Ilse,
Wou even laten weten dat het goed gaat met Boets. Voelde zich gelijk thuis hier en is niet bij mijn voeten weg te slaan als ie ligt te slapen. Begint al goed zindelijk te worden met zo af en toe een ongelukje:-)
Is een vrolijk beestje en heel makkelijk met af en toe wat streken:-) Ook bij mij op de zaak voelt ie zich thuis. Hij gaat overal mee en de auto vind ie ook te gek. Kortom het is een leuk maatje. De dierenarts vond dat ie er goed uit zag dus een pluim voor jullie. Volgende week ga ik naar de puppycurcus.
Groetjes,
Boets, de kinderen en Michael 
S

P

O

N

S

Hallo Tonie en Ilse,

Hoe hebben jullie het? lekker rustig zeker?
Bij ons gaat alles heel goed. Spons is heel lief en vrolijk, hij loopt heel goed aan de lijn en plast ook buiten. de nacht was best heftig, Joost heeft hem om 10 uur in bed/bench gestopt maar hij ging pas om half 1 echt slapen, ik was om half 6 al met hem aan de wandel en toen begon de dag......ja ja even wennen.
Hij heeft tot vanmiddag niet heel veel gegeten,maar vanmiddag heeft hij in een keer zijn bak leeg gegeten gelukkig. Vanmiddag is hij met Joost mee naar school geweest om Tijmen op te halen,op de heen weg veel piepen maar op de terug weg heeft hij lekker liggen slapen.
Tot dus ver een kort verslag om even te laten weten dat wij het heel gezellig hebben.
tot snel,groeten van ons allemaal.
natalie

Spons is geweldig en eigenwijs en vooral heel lief. Hij heeft de eerste prik heel goed gedaan/doorstaan. Ik heb 4 nachten naast hem gelegen op een matrasje en nu kan hij het goed alleen.....Wij kunnen hem nu al niet meer missen.
groetjes natalie

 

K

A

Y


Hoi Ilse & Tonie,
Kay groeit gestaag en is gezellig ondeugend.
Groetjes
Ton, Lia, Ruben, Mark en een lekkere knuffel van Kay.

 

 


Zondag 25 november 2007
De foto's die hierbij staan die zijn gemaakt door Arnold van Sunder en wij vinden dat hier geen verhaaltje bij hoeft. Wij zeggen dus alleen kijk en geniet van de geweldige foto's. Arnold bedankt voor het maken van de foto's.

 
 


alle
foto's

 

Maandag 19 november 2007
Eindelijk weer een verhaaltje.
De puppen mogen nu elke dag even lekker naar buiten bij ons achter, even wennen aan de koude lucht. Zodat ze straks bij hun nieuwe baasjes al wat gewend zijn, tenslotte moeten ze dan regelmatig naar buiten.
Ook zitten ze nu aan de brokjes, deze worden nu nog geweekt met warm water en dit gaat er goed in, voordat je het weet is het bord schoon leeg.
Het zijn snelle mannen, ze leren erg snel. Buiten zijn ze al aan het spelen met een dummy met konijnenvel en een eendenveer, dit vinden ze erg interessant. Regelmatig komen er kinderen en volwassen buren uit onze straat langs om lekker te knuffelen met de puppen.

 
 

pup_4_weken_11.jpg

pup_4_weken_1a1.jpg

pup_4_weken_21.jpg

pup_4_weken_31.jpg

pup_4_weken_41.jpg

pup_4_weken_51.jpg

pup_4_weken_61.jpg

pup_4_weken_Britt1.jpg

pup_4_weken_Britt 11.jpg

pup_4_weken_Britt 21.jpg

pup_4_weken_Britt 31.jpg

pup_4_weken_brokjes1.jpg

pup_4_weken_brokjes 11.jpg

pup_4_weken_brokjes 21.jpg

pup_4_weken_buiten1.jpg

pup_4_weken_buiten_11.jpg

pup_4_weken_buiten_21.jpg

pup_4_weken_buiten_31.jpg

 

 

pup_4_weken_buiten_41.jpg


  Uitvergroting

Is het geen plaatje?

Deze foto is gemaakt door
Arnold van Sunder
 

 

Zondag 4 november 2007
Vandaag zijn we begonnen met pap geven aan de puppy's. Wij waren er op voorbereid dat het een zootje zou worden in het nest. Maar niks van dit alles, de puppy's bleven keurig naast het bord staan, op een poot na.
Bij ons vorige nest lagen alle puppy's door de pap heen te rollen. Maar nu niet keurig langs het bord bleven ze staan. Daarna lagen ze voldaan heerlijk een tukje te doen.

 

 

 

Dag 211.jpg Dag 21_a1.jpg Dag 21_b1.jpg Dag 21_c1.jpg Dag 21_d1.jpg Dag 21_e1.jpg
Dag 21_f1.jpg Dag 21_g1.jpg Dag 21_h1.jpg Dag 21_pap_ab1.jpg Dag 21_pap_b1.jpg Dag 21_pap_c1.jpg
Dag 21_pap_d1.jpg Dag 21_pap_e1.jpg Dag 21_pap_f1.jpg

Dag 21_pap_g1.jpg

Dag 21_pap_h1.jpg Dag 21_pap_i1.jpg

 

Dinsdag 30 oktober 2007
De puppy's hebben vandaag hun wormenkuur gehad. Zij vonden het maar niks die drap in hun bek.
Er wordt al aardig gewandeld in het hok, elke dag staan ze steviger op hun poten.
Donderdag gaan wij de voorkant van het nesthok weghalen en hebben ze de hele ruimte tot hun beschikking.
Het is al grappig want ze gaan al een beetje spelen met elkaar en er zijn een paar die al een beetje keffen.

 
 
Dag_13_rose2.jpg Dag_13_rose11.jpg Tijmen3.jpg Tijmen11.jpg Tijmen21.jpg Dag_141.jpg
Dag_14_a1.jpg

Dag_14_Romana1.jpg

Dag_14_rood1.jpg Dag_14_rose1.jpg Dag_14_Zillah1.jpg Dag_151.jpg

 

Zondag 28 oktober 2007
We hebben een lekker weekend gehad.
Zaterdag zijn een paar toekomstige eigenaars van de puppy's komen kijken naar het grut. Iedereen was erg enthousiast en natuurlijk even lekker knuffelen en puppy's vasthouden. De kinderen vonden het allemaal geweldig om de puppy's vast te mogen houden.
Tijmen die wilde zelfs bij ons blijven logeren om dan elke dag met de puppy's te kunnen knuffelen. Hij trof het ook heel erg, een van de puppy's ging heerlijk liggen slapen in de armen van Tijmen en bleef zo een hele tijd liggen.
Ook komen onze buurmeisjes regelmatig kijken hoe de puppy's het maken en dan natuurlijk ook even lekker knuffelen met ze. De puppy's worden nu alleen maar leuker en leuker.

 

 

Donderdag 25 oktober 2007
De huiskamer is verbouwd en het hele spul ligt lekker beneden in de kamer.
Onze andere honden reageren goed op de puppy's.
Ze hebben even lekker mogen snuffelen aan elkaar.
De puppy's worden elke dag gewogen om te kijken of ze lekker blijven groeien, nou dat doen ze hoor.

 
 
Dag_111.jpg Dag_11Sia_11.jpg Dag_11Sia_21.jpg Dag_12Sia_Blauw 11.jpg
Dag_12Sia_Blauw 21.jpg Dag_12Sia_Blauw 31.jpg Dag_12Sia_Blauw1.jpg Dag_12Sia_Geel 11.jpg
Dag_12Sia_Geel 21.jpg Dag_12Sia_Geel1.jpg Dag_12Sia_kennismaken3.jpg Dag_12Sia_kennismaken11.jpg
Dag_12Sia_kennismaken21.jpg Dag_12Sia_Rood1.jpg Dag_12Sia_Rose1.jpg Dag_12Sia_Wit1.jpg
 
 
Wij als fokker hebben de namen moeten bedenken die op de stamboom komt van de puppy's.
Dit vonden wij best wel moeilijk, wij moeten binnen 10 dagen na geboorte pups namen doorgeven aan de Raad van Beheer, zodat zij de stambomen kunnen maken. Wij hebben als thema liedjes genomen t.w.
1. My Way van de Blauwe Lotus;
2. Love Me Tender van de Blauwe Lotus;
3. Simply The Best van de Blauwe Lotus;
4. Born To Be Wild van de Blauwe Lotus;
5. Close To You van de Blauwe Lotus.
 
Wij gaan nu kijken welke naam er bij welke pup hoort. Zodra de puppy's gechipt worden dan moeten wij weten welke naam bij welke pup komt. Van 2 weten wij al de stamboomnaam, maar vertellen wij nog even niet.
Vanaf zaterdag 27 oktober 2007 mogen de nieuwe eigenaars komen kijken naar de puppy's. Dus lekker spannend voor iedereen.
 
 

 

Woensdag 24 oktober 2007
Morgen gaan we de puppen naar beneden halen, ze liggen nu nog heerlijk rustig in de logeerkamer.
Het hok hebben we al in elkaar gezet. Sia wil ook steeds vaker beneden liggen, vind het ongezellig zo alleen. Het is even afwachten hoe de rest van onze honden op de puppy's reageren.

 

 

Donderdag 18 oktober 2007
Ha Ha van de week had ik de verkeerde hond mee naar boven genomen naar de puppy's.
Het was niet Sia maar Noway de oma van het stel. Af en toe halen wij Sia en Noway toch door elkaar. Maar oma vond het geweldig, even lekker snuffelen en aflebberen. Toen maar Sia erbij gehaald.

De puppy's groeien erg goed.
Gewichten:
Lever/Rood geboorte 395 gram nu 5 dagen later  670 gram;

Zwart/Geel       "       400 gram          "               680 gram;

Lever/Rosé       "       380 gram         "                670 gram;

Zwart/Wit         "       420 gram          "               660 gram;

Lever/Blauw      "       510 gram          "              780 gram.

Wij kunnen uren naar ze kijken, geweldig om te zien. Ze zijn al lekker bewegelijk en laten zich goed horen als moeders te lang weg blijft bij ze.

 
 
dag41.jpg dag4a1.jpg dag4b1.jpg dag4c1.jpg dag2fNoway1.jpg dag2gNoway1.jpg
 

Zondag 14 oktober 2007
Na een paar spannende dagen en slapeloze nachten dat Sia ons wakker hield is het nu eindelijk zo ver.
Vannacht geboren 5 stuks waarvan 3 lever reuen en 2 zwarte reuen.

Geboorte gewicht van de puppen:
1. lever reu halsbandje rood 395 gram om 03.00 uur;
2. zwarte reu halsbandje geel 400 gram om 03.10 uur;
3. lever reu halsbandje rosé 380 gram om 03.15 uur;
4. zwarte reu halsbandje wit 420 gram om 04.00 uur;
5. lever reu halsbandje blauw 460 gram om 04.35 uur.

 

 

Het was grappig om te zien dat de kleur steeds om en om kwam.
Sia heeft het erg goed gedaan, ze is alleen nog een beetje onhandig met de puppen, maar dat zal allemaal goed komen.
Helaas hebben wij diverse gezinnen moet melden dat er geen pup voor hen bij zat, is altijd vervelend om te doen.
Andere gezinnen hebben wij vandaag weer erg blij gemaakt met de geboorte van hun pup.
Wij gaan nu lekker genieten van de puppen en even heerlijk bijkomen van de 2 slapeloze nachten.
De mensen die bij ons zijn afgevallen die wensen wij succes met het vinden van een pup.
De andere mensen feliciteren wij met de geboorte van hun pup. Nog even wachten en dan zijn jullie welkom om te komen kijken. De eerste 2 weken laten wij er niemand bij, dit i.v.m. eventuele infecties.
 

Sia_14-10-07_0.jpg

Sia_14-10-07_1.jpg

Sia_14-10-07_2.jpg

Sia_14-10-07_3.jpg

Sia_14-10-07_4.jpg

Sia_14-10-07_5.jpg

Sia_14-10-07_6.jpg

Sia_14-10-07_7.jpg

Sia_14-10-07_8.jpg

Sia_14-10-07_9.jpg

 

Zaterdag 13 oktober 2007
We blijven vandaag lekker thuis en wachten rustig af wat er verder gaat gebeuren.
Sia is nog steeds erg onrustig en blijft maar graven op haar kussen, ze houdt de spanning er goed in.
Wij zijn er helemaal klaar voor, de puppen mogen komen hoor.
 

 

Vrijdag 12 oktober 2007
Vandaag wil Sia niet eten, dit kan een teken zijn dat de puppen eraan komen. We houden haar goed in de gaten, maar tussen de middag eet ze weer gewoon haar bak voer met smaak op, niks aan de hand dus.
's Avonds wil ze haar eten weer niet, ze is onrustig, is aan het graven op haar kussen. Sia heeft ons de hele nacht bezig gehouden, bij je willen liggen, ze vind het lekker als er een hand op haar buik ligt. Niemand in huis kan slapen, dus midden in de nacht maar naar beneden en maar koffie gedronken. Zo sluipen de uren voorbij, maar de puppen besluiten om nog even te blijven zitten.

de dikke buik van Sia

 
 
Donderdag 13 september 2007
Vandaag hebben wij een echo laten maken en ja hoor onze Sia is zwanger.
Sia liet het allemaal rustig gebeuren en bleef lief stil liggen.
Ja nu spannend, wat en hoeveel puppy's zullen er geboren worden.


 
 Uitvergroting

 

Zaterdag 18 augustus 2007
Sia is 2 maal gedekt door Steady en de dekking ging beide keren erg goed.
Nu is het afwachten dat onze Sia zwanger wordt.
 
 
 

 

 

Terug naar boven