Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
in memoriam 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

       
 

Joepie, wij hebben puppen geboren op 8 juni 2009
En wel 8 stuks
4 reuen en 4 teefjes, waarvan 1 lever teefje en 1 lever reutje
is dit niet geweldig
Alle puppen hebben al een baasje

 

 
       
 

X

 

Sia Bella Nera  (Sia)

 

Flat Castle's Olympic Torch  (Thor)

     

Nederland, Canadees & Amerikaans kampioen
kennel Flat Castle's / Sijkje Winter
eigenaar Leonie Galdermans / Swallowsflight

 

stamboom 

 

stamboom

December 2009 / Fotoalbum puppen
Heel veel foto's van de prachtige puppen kunt u hier zien

 

 

Woensdag, 28 augustus 2009

De puppy’s zijn allemaal de deur uit. Wij zijn eerst heerlijk weer even naar de camping geweest, even bijkomen van alle drukte, waren wij hard aan toe.
Waar zijn de puppy’s naar toe gegaan:

                                   Stamboomnaam:     Roepnaam:

Reutje Oranje             McClelland’s            Gijs - naar Petra & Klaas Schuitemaker;

Teefje Geel                 Ballantine                 Gimo - naar Anouk & Peter Lafarque;

Teefje Paars               Black Velvet             Sila - naar fam. Fredriksz;

Teefje Blauw (lever)   Famous Grouse       Jill – naar fam. Rovers;

Reutje Rood               The Macallan           Floyd – naar fam. Burgering;

Teefje Groen              Dalwhinnie               Gasha – naar fam. Keizer;

Reutje Wit (lever)        Jack Daniel’s          Joris – naar fam. Kloos;

Reutje Wit                   Glen Moray             Storm – naar fam. Vernij.

Wij wensen iedereen heel veel geluk met zijn puppy.
Bedankt voor de gezellige uurtjes bij ons thuis.

Graag horen wij af en toe hoe het met jullie en de pup gaat.
Ilse & Tonie

Bica, Sia, Zillah & Indy


 

Lees hier hoe het gaat met de pups
bij hun baasjes

Maandag, 27 juli 2009
Ja jullie zitten met spanning te wachten hoe het vandaag is gegaan met de puppy’s. Een hele vermoeiende dag voor de puppy’s. De puppytest hebben ze allemaal goed doorstaan. Het was behoorlijk warm vandaag en daar hadden ze toch wel last van. Er waren er een paar in slaap gevallen en die moesten wakker gemaakt worden voor de puppytest. Dus zij stonden eerst nog even slaapdronken af te wachten wat er allemaal van ze werd verwacht. Maar allemaal gebruiken ze hun neus erg goed en vonden de Rodi worst erg lekker.

De puppy’s doen het allemaal erg goed en mogen dus opgehaald worden door hun toekomstige baasjes. De eerste groep komt dinsdag en de tweede groep op woensdag. I.v.m. vakantie blijven er nog 2 puppy’s wat langer bij ons.


 blue01_next.gif
foto album

         

Fotoalbum Buiten

 

blue01_next.gif
foto album

 
         

Donderdag, 23 juli 2009
De puppy’s gechipt en ze hebben hun stamboom namen gekregen. En wel deze:
De reutjes: McClelland’s, Jack Daniel’s, The Macallan en Glen Moray.
De teefjes: Ballantine, Black Velvet, Dalwhinnie en Famous Grouse.
Nee, wij vertellen nog niet wie wie is, dat houden wij nog even geheim.

Daniël en Jesse gaan nog even heerlijk op vakantie en hebben aan Joris een briefje geschreven.

blue01_next.gif
de hele brief

Maandag, 20 juli 2009
Vandaag hebben de puppy’s hun eerste autorit gehad. Met z’n allen in een bench en op naar de dierenarts. Er werd een heel klein beetje gepiept, want het was warm in de auto.
Wij waren aan de vroege kant bij de dierenarts en wat een bekijks hadden wij met het hele nest. Iedereen op hun knieën om het hele spul eens goed te bekijken, meerdere keren werd er geroepen “hé ook 2 bruine”.
De dierenarts heeft alle puppy’s goed nagekeken. Ze hebben allemaal een mooi gebit, hun hartje klonk goed en bij de reutjes werd er even gevoeld of beide balletjes aanwezig zijn en dat zijn ze bij allemaal. Ze werden gewogen en dit werd meteen in het inentingsboekje gezet. En niet een piepje werd er gegeven tijdens het enten. Grappig was het dat de dierenarts zei, doe het deurtje van de bench maar open en laat ze maar lekker hun gang gaan, nu dat deden ze graag. Ze gingen allemaal dapper door de kamer heen lopen tot ze aan de beurt waren. Daarna het hele spul weer in de auto en op naar huis.

         
 

 

blue01_next.gif
foto album

 
         

Dinsdag, 14 juli 2009
Sorry, Ria & Hein, jullie hebben gelijk, het duurt veel te lang voordat ik weer een verhaaltje schrijf. Wij werden al gebeld dat het nu toch wel weer tijd was voor een verhaaltje en foto’s. Dus nu maar meteen 2 verhaaltjes. Ik had het verhaaltje al klaar, maar tja dan moet ik hem ook versturen. (aan Sunney Webdesign. Sunney heeft net een nieuwe website).
De puppy’s gaan nu elke dag heerlijk naar buiten bij ons achter. Super om te zien, uren kan je blijven kijken, het verveelt geen seconde. Wij hebben een afspraak gemaakt met de dierenarts voor de eerste enting en de afspraak met de chipper is gemaakt. Het is geweldig om te zien hoe enthousiast jullie allemaal zijn, als jullie op visite zijn dan ligt de hele vloer vol, ja ook met de puppy’s, maar ook alle mensen liggen over de grond en verliefd te zijn op alle puppy’s. Je ziet ze denken, tja welke gaat het nu worden. Het blijft nog even spannend, nog 2 weken en dan gaat het gebeuren.
Wij gaan met de puppy’s naar de dierenarts voor de enting, dan hebben ze meteen hun allereerste autorit. Het zal ons benieuwen of er diverse koppies omhoog gaan en joelen maar.

Zondag, 12 juli 2009
Op deze regenachtige zondag is het weer tijd voor een verhaaltje. De puppy’s zijn morgen 5 weken oud, de tijd vliegt. Naast de pap krijgen de puppy’s nu ook geweekte brokjes, heerlijk vinden ze het. Langzaam aan gaan wij deze brokjes steeds wat harder laten, zodat ze straks de harde brokjes aan kunnen. Als het weer het toelaat dan gaan ze ook af en toe naar buiten, bij ons achter in de tuin nog veilig met een hek er omheen. Heerlijk vinden ze het, lekker ravotten met elkaar. Leuk om te zien dat het allemaal speelt met elkaar. Wij laten de puppy’s ook soms even los lopen door de kamer heen, nu dat is helemaal feest. Soms rennen ze zichzelf voorbij en gaan op 2 poten door de bocht. Dat je elke keer weer komisch om te zien. De puppy’s worden nu steeds leuker, heerlijk om regelmatig een pup even lekker te knuffelen. Op 27 juli 2009 wordt de puppytest gehouden, dan mogen wij weer de tuin van de buren onveilig maken. Wij vinden het altijd weer knap dat de puppytesters heel wat uit deze kleine hondjes halen en er een rapportje van te maken. Er mag op die dag niemand aanwezig zijn, dit omdat de puppy’s teveel afgeleid worden. Wij als fokker mogen alleen de pup aangeven en dan weer achter een hek te staan.

         
 

 

blue01_next.gif
foto album

 
         

Woensdag, 1 juli 2009
Op 1 familie na zijn alle pupeigenaren wezen kijken naar de puppy’s. Altijd weer leuk dat iedereen zo enthousiast is en heerlijk aan het knuffelen zijn met de puppy’s en maar geen afscheid kunnen nemen.
Het grote hok heeft plaats gemaakt voor een grote hondenmand. De puppy’s gingen eerst even voorzichtig op onderzoek uit en na een paar minuten, ja hoor ze doen hun behoefte meteen op de kranten. Wij blijven ons verbazen hoe snel dit altijd weer gaat, dat de puppy’s alles zo snel doorhebben.
Het is feest in huize van de Blauwe Lotus, de paptijd is weer aangebroken, heerlijk met z’n allen pap eten, het vliegt erin. Na het pap eten krijgen de puppy’s een wasbeurt met het washandje, want jullie begrijpen het natuurlijk wel alles maar dan ook alles zit onder de pap. De haren van de puppy’s staan stijf van de pap. Ook staan er 4 grote honden te huppelen in de hoop dat ze de borden mogen aflikken. Een groot feest dus hier.
Oh en wat kunnen ze joelen, dit komt ook door het hele warme weer wat we nu hebben, ze kunnen hun plekje niet gauw vinden met deze warmte.

 

 

blue01_next.gif
foto album

 

Woensdag, 24 juni 2009
Ja de puppy’s zijn al weer 2 weken oud. De oogjes zijn bij allemaal open en ze gaan steeds beter lopen. Oh ja ze kunnen ook joelen, koppie omhoog en ja hoor er komt een aardig geluid uit. Wel grappig om te zien. Alle puppy’s zijn qua gewicht boven de 1 kg. Het zijn nu echt hondjes. 2 keer per dag krijgen ze allemaal een flesje met 40 ml puppy melk. Dat gaat er in als pap, o wee als je niet snel genoeg bent met het flesje.
Wij hebben de puppy verhuizing achter de rug. Zondag 21 juni hebben wij alles naar beneden gehaald, Sia wilde haast niet meer naar boven en het is daar bloedheet.
Dus liggen ze nu allemaal heerlijk in de woonkamer in een groot hok van 2,5 x 2,5 meter. Omdat ze nu ook al wat meer aan de wandel gaan in het hok, kunnen wij de buitendeur met het mooie weer open zetten, zodat er wat frisse lucht naar binnen komt. Nu met deze warme dagen is het in de kamer ook erg warm. Eindelijk mogen de pup eigenaren komen kijken en zich gaan afvragen tja welke gaat het nu worden, voor 2 gezinnen is dit al bekend omdat zij voor een lever kleur honden hebben gekozen. De afspraken zijn ondertussen gemaakt en iedereen is van harte welkom.

         
 

 

blue01_next.gif
foto album

 
         

Maandag, 15 juni 2009
Vandaag zijn de puppy’s een week oud. Ze doen het goed en groeien als kool. Sia gaat er steeds beter mee om. In het begin als wij een puppy pakten dan liep ze piepend om je heen, wat ga jij er mee doen, nu houdt ze je alleen in de gaten en blijft lekker liggen.
Wij geven de puppy’s af en toe een flesje, eerst snappen ze niet wat ze er mee moeten doen, maar dan een dag later is het flesje zo leeg.
Sia wil ook al vaker beneden liggen, in de kamer waar de puppy’s liggen is het erg warm. Wij proberen Sia nog een paar dagen boven te houden en anders halen wij het hele spul naar beneden.
In de woonkamer is het nodige verschoven en het grote hok is al op zijn plaats gezet.
Alle puppy’s hebben een baasje en die moeten nog een paar dagen geduld hebben voordat zij de puppy’s mogen bewonderen.
Het is grappig want de puppy’s proberen al een beetje op hun pootjes te lopen, maar vallen dan nog regelmatig om.
Over een paar dagen zullen de eerste oogjes open gaan en dan worden wij liefdevol aangekeken met die blauwe ogen.

         
 

 

blue01_next.gif
foto album

 
         
Woensdag, 10 juni 2009
Joepie op maandag 8 juni 2009 zijn er 8 puppy’s geboren:
4 teefjes (3 zwart, 1 lever kleur) en 4 reutjes (3 zwart, 1 lever kleur). Heeft Sia dit niet super gedaan, van alles wat. Het is weer prachtig om te zien. Sia wilde zondagochtend niet eten en dat is een teken dat er wat gaat gebeuren. Op haar bedje was ze steeds maar aan het graven, maar Sia wilde nog niet naar boven, dus er zat niks anders op om de wacht te houden bij haar. De hele dag is ze een beetje onrustig geweest. Maar nee hoor, net als bij de andere bevalling vinden ze het leuk om de spanning op te voeren. De hele nacht was ze iets onrustig. Totdat wij maandagochtend zagen dat de weeën begonnen waren. Sia vond het toen snel welletjes en om 07.15
uur werd het eerste puppy geboren, daarna volgende alles best wel snel op elkaar.  De volgende puppy’s zijn geboren om 07.25, 08.00, 08.05, 09.45, 09.50, 10.30 en de laatste om 11.30 uur. Het is steeds weer vertederend hoe moedertje bij haar kroost ligt. Om de beurten hebben wij nachtdienst, dus een van ons slaapt in de kamer bij Sia om te kijken hoe het allemaal gaat.
Sia is nog wat onhandig, dus af en toe gaat ze op een zitten of liggen.
Verder wil Sia alleen als een speer even naar buiten om snel haar behoefte te doen en dan weer super snel terug naar haar kroost.

         
 

 

blue01_next.gif
foto album

 
         

Zaterdag, 6 juni 2009
Vandaag hebben wij Sia weer gewogen, ja ze groeit als een gek en weegt nu 39,7 kg. Dus in 26 dagen is Sia 8,6 kg gegroeid. Het wordt nu spannend wanneer Sia vindt dat het tijd wordt om te bevallen.

Helaas hebben wij ook een heel naar bericht en willen dit toch melden, wij hebben vrijdag 5 juni 2009 onze Noway moeten laten inslapen.
Wij zagen Noway in 2 weken tijd veranderen van een gezonde hond in een zielig hoopje. Er is een echo gemaakt en bloed afgenomen bij Noway en daaruit kwam naar voren dat het niet goed was. Wij zijn toen vrijdag naar Amsterdam geweest en daar werd een verdikking geconstateerd, ze hebben 2 punctie’s afgenomen en daaruit bleek het allerergste, kwaadaardige cellen waar geen medicijn voor is. De dierenarts adviseerde ons om haar te laten inslapen, hij gaf haar hooguit nog 2 weken en die zouden heel vreselijk worden voor Noway.
Wij hebben toen besloten om haar te laten inslapen, zijn bij haar gebleven tot het eind en afscheid genomen. Wij laten Noway cremeren en haar as gaan wij op een mooi plekje uitstrooien.

Het is voor ons heel erg dubbel, aan de ene kant heel veel verdriet van Noway en aan de andere kant de spanning van het nieuwe nestje van Sia. Ook al heb je meerdere honden het verdriet is er niet minder om, elke hond is uniek en je wil ze niet kwijt.

Zondag, 10 mei 2009
Moederdag een mooie dag om met het verhaaltje te beginnen, tenslotte wordt Sia binnenkort moedertje van haar 2e nest.
Sia begint al een beetje dikker te worden, wij hebben haar gewogen en ze woog 31,1 kg. Wij proberen bij te houden hoeveel Sia gaat aankomen tijdens haar zwangerschap. In 7 dagen is zij 600 gram gegroeit.
Onze super enthousiaste Sia wordt nu ze zwanger is iets rustiger en is voor ons een teken dat ze inderdaad zwanger is.

 

Thor
Thor is twee jaar in de USA geweest en nu weer thuis. Hij is Amerikaans & Canadees kampioen geworden.
Ook heeft hij nog de Amerikaanse jachtwerktitel "Junior Hunter" gehaald.

 

 

 

 
 

 

 

Terug naar boven