Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
links 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

 

Hoe gaat het met de puppy's van Sia?
geboren 8 juni 2009

Hieronder de eerste berichten van de pup eigenaren: Hoe het gaat 

 

 Gijs

 
 
 

Hoi Tonie en Ilse,

Even een berichtje om te laten weten hoe het met Gijs is gegaan.
Gijs is een stoer hondje, verkende gelijk de tuin, eerst nog met wat argwaan maar na een paar seconden met de staart vier omhoog en lekker te kwispelen. In de tuin kan hij ook lekker slapen, dat had hij al snel door.
Hij heeft bedacht dat hij geen bench nodig heeft, de spiegel en de bank zijn veel leuker om tegenaan te liggen, zoals het een "grote" jongen betaamt. En als hij het nodig heeft pakt hij zelf het dekentje van de bank.
De spiegel heeft een grote aantrekkingskracht. Gijs is dol op zijn eigen spiegelbeeld, dikke pret!!! Met zo'n spiegel ben je tenslotte als jonge pup nooit alleen. Alleen is Gijs niet want hij heeft gezelschap van de katten, ze zijn nog wat terughoudend maar ze vinden het ook wel interessant, zo'n hondje in huis.

Bikkel net thuis

Na de hele middag nieuwsgierige familie en buurkindertjes was Gijs wel een beetje vermoeid. Zoveel indrukken opgedaan... En dan ook nog een rondje lopen aan de riem in het gezelschap van de twee katten en een moedereend met 5 jongen die het allemaal reuze interessant vonden, het was een bijzonder gezicht.

Van alle inspanningen en veranderingen had Gijs wel een beetje last van diarree. Vanmorgen werd het gelukkig alweer een stuk beter en was zijn eetlust ook weer terug.
Als je even weg bent geweest en je roept hem dan komt hij al heel enthousiast aanlopen, wild gekwispel en een lik zijn de begroeting. Voor zover even de update,

Groetjes Klaas en Petra
 

 

 Gimo

 

Hoi Tonie en Ilse,

Hier ff een berichtje uit Breda!
Gimo heeft geen diarree meer, maar dat hadden jullie vast alwel gedacht....toch?
Ze krijgt gewoon weer eten, na de kip en rijst zijn we maar gelijk overgestapt naar het verse vlees en daar doet ze een moord voor...ha,ha...daar smult ze van hoor!
Ze laat ons 's nachts ook al doorslapen! Rond 22.30u het laatste poep en plas rondje voor ut spul. De laatste maaltijd krijgt ze zo rond 23.00u en dan mag ze nog even wat rond sjouwen en dan gaan we slapen en vanmorgen liet ze om 6.30u van zich horen...duss we mogen niet klagen.
Afgelopen nacht ook voor het eerst weer in mijn eigen bed geslapen....dat was ook niet verkeerd....want ik was en ben eigenlijk nog wel een beetje moe van al die gebroken nachten.
Veel mensen komen naar het kleine meisje kijken en hebben dan ook kadootjes (hondenspeeltjes) bij zich en die vindt ze ook wel errrug leuk om mee rond te kuieren.

Djari en Yentl staan per dag alweer iets meer toe, dus ook dat gaat voorruit! Ze heeft zelfs al door dat ze bij Djari een beetje uit moet kijken omdat die zomaar tegen haar, op haar kan gaan staan.....tja dat heb je als je geen oogjes hebt....dus dat is wel slim van Gimo. Vanavond liep ze naar de poort van de tuin, ikke die open doen en toen ging ze op het grasveldje poepen.....wij apetrots natuurlijk!!!
Ze is al mee geweest naar de hondenschool om wat te socialiseren met andere hondjes, want ze was wat bang voor andere honden, maar ook dat gaat nu prima. We hebben een nieuwe schutting gekocht, Gimo is die mee uit wezen zoeken bij Hornbach.....lekker druk, veel mensen, kinderen en allerlei geluiden.
We trainen spelenderwijs en ze kan nu op commando zitten, tis zo schattig.....helemaal trots zijn we!Dus al met al kunnen we zeggen dat het goed gaat!

Hoe is het bij jullie? Zijn nu alle hondjes naar de nieuwe baasjes? De rust wedergekeerd, weer tijd om andere dingen te doen?
Hoe gaat met Sia en en de rest van het zwarte spul?
Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte hoe Gimo het in het  bredaase doet.....!!!
Fijne avond nog!

Groetjes Anouk
 

 

 Gasha

 

Hoi Tonie en Ilse,


Even een berichtje over hoe het met Gasha gaat. Ze doet het enorm goed, is ondeugend, ondernemend, slim en lief. Het samenzijn met Roosje de kip verloopt buitengewoon. Roosje durft steeds dichterbij te komen en soms daagt ze Gasha uit. Ben er natuurlijk wel altijd bij, want je weet maar nooit.

Toen we thuis kwamen, afgelopen dinsdag, had Gasha het erg moeilijk:
1x gebraakt, de hele dag diarree, maar wel goed drinken en eten. De volgende dag en dagen waren prima; geen last meer, dus toch de stress in combinatie met de warmte, want warm was het.
Haar behoeften geeft ze steeds beter aan; ze oogt blij en tevreden, krijgt haar rust als ze dat nodig heeft, en de nodige speelmomenten natuurlijk. Ze vindt gras heerlijk aanvoelen, wordt helemaal dol en heeft gespeeld met een soortgenootje van ¾ jaar. Kortom ze voelt zich goed thuis, met aardig wat ruimte en vrijheid. Morgen ziet ze de kinderen.
Foto’s houden jullie nog te goed, want natuurlijk heb ik al aardig wat vastgelegd, Helaas ben ik niet zo goed in de computer, dus die volgen nog, heb daar even hulp bij nodig.

Groetjes,
Sandra 
 

 

Jill

 

Hoi Tonie en Ilse,

Nou hier gaat alles goed hoor! Jill groeit als kool en is een enorme ondeugd. De kinderen zijn er nog niet, dus we hebben nog lekker het rijk alleen met haar. We hebben contact gehad met degene die flatcoats traint en we zijn welkom bij hem. Zal wel goed voor Jill zijn, ze leert net zo makkelijke goede dingen als foute dingen…
Ze is erg populair in de buurt, iedereen vindt haar geweldig. Ze is erg lief voor andere dieren, honden, katten en voor kinderen en andere mensen.

Maandag waren we bij de dierenarts voor de 9-wekenprik. Ging super, de dierenarts is ergtevreden over haar. Ze woog op dat moment 6,6 kilo. Ben benieuwd of we binnenkort Joris tegenkomen, lijkt ons heel erg leuk.

Zoals jullie op de bijgevoegde foto kunnen zien is ze ook nog eens erg fotogeniek…
We houden jullie op de hoogte.
Groetjes,

Anneke en Edwin
 

 

Joris

 

Hoi Ilse en Tonie,

Alles goed bij jullie? Waarschijnlijk zijn jullie al naar de camping, maar toch...

Het gaat allemaal goed met Joris. De eerste pitstop hebben we gemaakt al bij de Mac Donalds parkeerplaats bij Hoorn. Hij piepte alleen, misschien plassen dachten we. Helaas er gebeurde niets, toen doorgereden naar huis, met een tussenstop bij ‘t Twiske. Even heerlijk wandelingetje gemaakt en toen weer verder.
Thuis ging het even mis, er is twee maal geplast en 1 maal gepoept. Helaas pindakaas.

De bench was een groot avontuur. Frank is eerst een andere doos gaan halen, die wel groot genoeg leek. We probeerden van alles, maar hij zag het niet zitten met de bench. Tot dat Josefa haar gevoel volgde en de doos uit de bench haalde. Joris ging in de bench liggen en viel in coma.

De nacht ging erg goed. Rond 12 uur nog even buiten geplast en in de bench beneden geslapen tot 5 uur en Frank op de bank. Bij het wandelingetje van 5 uur in de morgen netjes buiten gepoept.

Vandaag verder leuk gespeeld en geslapen. Na het eten lekker gepoept buiten, Ook nog even een klein ritje in de auto gemaakt en een kleine wandeling in het dorp.Het poepen ( de ontlasting is normaal ) en plassen gaat allemaal goed. Verder drinkt en eet hij netjes.

Groetjes van Josefa, Frank, Daniel en Jesse.
Een poot en een lik van Joris voor jullie en aan Sia, Bica, Zilah en Indy

Oh ja hij kan al een beetje aporteren met de giraffe. En een stok is wel heel erg interessant.

 

 

Storm

 

Hoi Tonie en Ilse,

Hier een berichtje van Storm.
Het gaat heel goed met mij ik heb het erg naar mijn zin ik heb ook al
met de hond van de buren kennis gemaakt hij heet Buster en is erg druk
dat vindt ik niet zo leuk maar als hij door het hek komt vindt ik het
heel leuk om hem te pesten hihihi.
Ik vindt het ook leuk om slippers te pikken dat vinden mijn baasjes niet goed.

Ik heb lekker geslapen in de bench om 4:30 wilde ik even een plasje doen daarna heb ik weer geslapen tot 7:30 en toen heb ik even lekker gespeeld. Daarna heb ik heel veel geslapen en af en toe gespeeld.

Een dikke poot uit Barendrecht

 

Sila

 

Hallo Ladys,
Schande dat jullie ons moeten herinneren om even wat te laten weten. We zijn zo druk met onze kleine woelwater dat we nergens meer toe komen. Sila is prima in orde en heeft  haar vaccinaties gehad en een wormkuur.
Zo rustig als ze in het nest was zo druk is ze nu !!  Maar ’s nachts slaapt ze al 6 uur door zonder wakker te worden. Pff

Ik denk dat jullie ook toe zijn aan wat rust want als ik zie hoe Sila bijt, sloopt en blaft als ze haar zin niet krijgt . . . . . en dan 2 van die hondenkindjes. (+ 4 volwassen honden) Heftig hoor!We hebben 2 foto’s ingesloten van Sila.
Vanaf morgen gaan we de wereld wat verder verkennen. We zullen nu regelmatig even in de lucht komen met wat nieuws.
Tot zover, groetjes van

Ed en Atie
  

Floyd

 

Hoe Floyd zijn eerste week heeft beleefd:

Floyd en zijn nieuwe familie in Limmen.

Het is woensdag  29-07-2009 en ik ben al om 06.00 uur wakker. Ik ben zenuwachtig want vandaag komen er weer nieuwe baasjes kijken en wie weet wordt ik uitgekozen. Ik eet lekker, wordt gewogen (5,1kg.) en dan om 08.00 uur gaat de bel. O ja, daar zijn ze weer en ik laat me goed zien, mijn andere broertje ( met het witte bandje) is nog wat slaperig. De familie bekijkt ons rustig en dochter Nina, die al vanaf het begin een oogje op mij heeft, heeft haar keus al gemaakt. Nu moet de rest nog voor mij kiezen. En ja hoor, ze kiezen voor het reutje met het rode draadje, mij dus en ik krijg de naam Floyd. Ze drinken nog wat en bespreken het e.e.a. terwijl ik nog even een dutje doe.

Dan gaan we met z’n allen in de auto naar Limmen. Ik mag voorin zitten op schoot bij mijn nieuwe baasje, ik vind het allemaal erg opwindend maar bij Heiloo wordt ik wat rustiger. Na ruim een half uur rijden kom ik bij het huis van mijn nieuwe familie in Limmen aan. Eerst even snel een plasje doen.
  Als we het pad oplopen zie ik meteen de kat Speedy, hij kijkt me aan met een blik van “wat komt er nu aan?? “ Ik snuffel binnen en buiten en huppel door de tuin, het ziet er allemaal leuk uit. Al snel gaan ze weer met mij een plasje doen.
Ze hebben een bench voor me staan waar ik meteen mijn nieuwe speeltje heen breng. Na enige tijd ga ik lekker een slaapje doen. Mijn eten krijg ik in mijn bench en nadat ik even wat heb gelopen en mijn behoeften heb gedaan plof ik buiten onder de tuintafel en slaap daar ruim 2½ uur, ik voel me op mijn gemak.
’s Nachts in de bench wordt ik één keer wakker en laat het vrouwtje, die bij me slaapt in de kamer, snel uit. Hierna slaap ik weer lekker.

Ik ben nu 11 dagen bij mijn nieuwe baasjes en ik heb het erg naar mijn zin, met 2 volwassenen en 4 kinderen krijg je altijd wel aandacht van iemand. Ook met de kat heb ik al vriendschap gesloten. Na 2 dagen vertelde hij mij dat ie wel de baas over me was, nu spelen we af en toe samen en loopt hij vaak met ons mee als ze me uitlaten, gezellig hoor. Ik hou erg van hoog gras en onderzoek alles met neus en bek, al halen ze het er wel steeds bij me uit als ik iets “eet”. Het eten vind ik één groot feest en ren snel naar mijn plekje in de bench waar ik rustig mijn bak leeg eet.
Met het hele hete weer sliep ik overdag lekker op de koele vloer in de bijkeuken, nu ga ik weer meer in de bench. Eerst wilde ik niet zo graag, maar na enige training snap ik nu hoe het werkt. Ik leer ook snel, dit komt natuurlijk ook door de beloning die ik krijg voor de juiste dingen die ik dan doe. Ik ga al netjes zitten met oversteken en als ze het me vragen, loop stukjes netjes aan de lijn mee.
 
Als ik op de juiste plek mijn behoeften doe krijg ik ook wat lekkers, en dat helpt echt met leren. In de kamer ligt een krant en als ik soms een plasje tussendoor moet doen ga ik daar snel heen, al gebeurt dit niet veel meer.
 Ik weet ook wat laag en nee is, als ik aan iets verkeerds kluif krijg ik nee te horen en geven ze mijn eigen kluif. Daar knabbel ik dan maar op verder.

Ook slaap ik al goed en wordt rond 6.45 uur wakker.  Ik ben heel blij met mijn baasjes want ik heb het er erg naar mijn zin, ze spelen lekker met mij, lopen kleine stukjes met me en laten me goed rusten. Ik vind het nu ook heel leuk om ze uit te dagen en met iets weg te lopen wat niet van mij is.

Ja ik, Floyd Burgering, heb
  het erg getroffen en groei ook lekker. Ze hebben me net gewogen en ik weeg nu + 6,5 kg. Maar ook mijn baasjes zijn heel blij met mij en we gaan een leuke en gezellige tijd samen te gemoed. Jullie horen en zien zeker nog wel van ons.

Groetjes van Floyd
en de fam. Burgering uit Limmen.
 

Floyd

Hoi Tonie en Ilse,

Hier gaat alles goed. Ik slaap niet meer beneden, heb dit 5 nachten gedaan, en het gaat goed. Floyd is een heerlijke hond en groeit goed in lengte en gewicht. Hij weegt nu ongeveer 6,5 kg. Aankomende week gaan we naar de dierenarts voor zijn prikken.
Na een kleine week rijstwater konden we overgaan op gewoon water en zijn ontlasting is de laatste 4 dagen prima. Hij laat prima merken wanneer hij aan rust toe is en kan dan rustig slapen. We hebben natuurlijk een hoop bekijks als we met hem buiten zijn. De bouvier van mijn jongere broer is een aantal dagen overdag bij ons geweest i.v.m. vakantie, ze is al 6 en vond Floyd wat te wild. Ze liet dit prima merken en Floyd liet haar goed met rust, al probeerde hij af en toe natuurlijk toch om met haar te spelen.
Ook met de kat gaat het goed, ze zijn al echt maatjes. Floyd is erg leergierig en met belonen leert hij snel. Hij vind het gewoon heel leuk. Ik heb hier een stukje voor op de site en zal komende week ook wat foto’s versturen die erbij kunnen. Hoop dat het ook lekker met de 2 kleine banjers, Joris en ??, gaat bij jullie. Ze zullen ook wel steeds meer ondeugend gaan worden. Geef alle hondjes een lekkere knuffel van ons.

Groetjes van Gerda Burgering en de rest van de familie natuurlijk

 

 
 
 

 

 

Terug naar boven