Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
in memoriam 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

Hoera!
25 november 2008 is bij
ons een nestje geboren
met 5 prachtige zwarte pups
Van onze Noway
x Emperor  in Black v.d. Princehaven  (Eager)

 

       
 

 
 

Noway

 

Emperor  in Black v.d. Princehaven(Eager)

     

 

stamboom >>

     

Lees hier hoe het gaat met de pups bij hun baasjes

 

dinsdag, 20 januari 2009

Vorige week maandag hebben de puppen de puppytest goed doorstaan, helaas op een pup na, die zat niet lekker in haar velletje, was behoorlijk aan de diaree en voelde zich niet erg lekker. De tester vond het raadzamer om de pup niet te testen. Wij zijn met deze pup naar de dierenarts gegaan en die heeft haar 3 prikken gegeven en een kuurtje van pasta. Dit om haar darmen tot rust te brengen en de koorts te laten zakken, het heeft allemaal prima zijn werk gedaan, de pup is na een paar dagen weer helemaal opgeknapt en kon dus uiteindelijk ook met de nieuwe baas mee. Het gaat goed met haar.
 
Ooooohhhh wat is het stil bij ons in huis. Alle puppen zijn naar hun nieuwe baasjes en die zijn allemaal zo gelukkig met ze.
De laatste pup is afgelopen zondag weg gegaan  Noway wil af en toe even het hele huis doorzoeken waar ze nu zijn gebleven, dus wij lopen met haar dan even alle kamers in om te laten zien dat er geen puppy meer bij ons in huis is.
 

Waar zijn de puppen naar toe gegaan:

 
 

stamboomnaam

roepnaam  

Teefje Rosé

Four Roses

Roza

is naar Evelien in Haarlem gegaan

Reutje Wit

Jameson

Bikkel

is naar Dea Meijns in Wormerveer gegaan

Teefje Groen

Glenfiddish

Luka

is naar Christiene Huizinga in Amsterdam gegaan

Teefje Oranje

Chivas Regal

Indy

is bij fokker Ilse & Tonie gebleven

Reutje Rood

William Lawsons

Finn

is naar de familie Punt in Dokkum gegaan


Evelien bedankt voor de heerlijke fles Rosé, die gaan wij zeker nuttigen en dan heffen wij het glas op alle puppen en wensen ze een heel mooi leven samen met de nieuwe baasjes.
Voordat alle puppen weg zouden gaan, hebben wij eerst nog even lekker geknuffeld met ze  Onze grote vriend Jango (een grote zwarte flatcoated reu) is nog langs gekomen om afscheid te nemen van de kleine puppen, wij hebben meteen even een foto gemaakt van Jango met een paar puppen zodat ze kunnen zien hoe groot ze gaan worden. Wij willen onze lieve oppas familie heel hartelijk bedanken voor de uurtjes dat zij met liefde hebben opgepast op de puppen.
 
Wij wensen de nieuwe baasjes heel veel geluk met hun pup en wij hopen dat wij af en toe een berichtje of foto krijgen om te zien hoe het met ze gaat. Ze blijven ook altijd een stukje van ons  Dat het maar gezonde honden mogen worden waar jullie heel veel plezier mee gaan beleven. Bedankt voor het vertrouwen in ons.


Ilse & Tonie
Bica, Noway, Sia & Zillah


 

 

Kado fles rose 20091.jpg

pup brokjes 20091.jpg

pup brokjes 2009 11.jpg

pup brokjes 2009 21.jpg

pup brokjes 2009 31.jpg

pup buiten 20091.jpg

pup buiten 2009 11.jpg

Puppen met Jango1.jpg

Puppen met Jango 11.jpg

 

bar01d.gif

 

woensdag, 7 januari 2009
Wij wensen iedereen een Goed en vooral Gezond 2009.

Voor de nieuwe pup eigenaren gaat het jaar al mooi beginnen, nog even en dan hebben ze hun pup in huis. Het zijn toch een paar stoere jongens en meiden, ze hebben het vuurwerk heel goed doorstaan. Ze gaven geen krimp en ik mag toch wel zeggen dat er een paar super knallers zijn afgestoken hier in de buurt.
Nog een klein weekje wachten en dan gaan de puppy’s met hun nieuwe baasjes mee. Ja die zitten met spanning te wachten, tja welke gaat het worden, wij zijn heel benieuwd wie met welk hondje weg gaat. Het zijn stuk voor stuk heerlijke hondjes.

De puppy’s zitten 3 x daags op droge brokjes en 's morgens nog 1x pap. Elke dag laten wij ze even lekker rennen achter in de tuin. Heerlijk vinden ze het. Vandaag troffen ze het, ja wij hadden sneeuw, eerst even wat sneeuw weggeveegd anders eten ze het op en zouden dan aan de diaree kunnen raken door de koude sneeuw. Maar ze vonden het prachtig.

Morgen 8 januari worden ze ingeënt en daarna gaan wij even met de puppy’s een voor een wandelen aan de riem, kijken hoe ze dat vinden.

Onze Sia springt nu regelmatig in het hok bij de puppy's om even lekker met ze te knuffelen en te spelen, mooi om te zien hoe voorzichtig ze dat doet.

 
         
 

 

blue01_next.gif
24 foto's

 
         

bar01d.gif

 

dinsdag, 30 december 2008

U zult wel gedacht hebben wat moet die foto met flesjes whisky bij het puppy verhaal, nu het zit zo: wij als fokker moeten een naam kiezen voor de pup die op zijn/haar stamboom komt te staan. Dit is moeilijk. Omdat er hier in huis wel eens whisky gedronken wordt leek het ons leuk om de puppy's whisky namen te geven.

Vandaag zijn de puppy’s gechipt en hebben de volgende namen gekregen, NEE, NEE wij zeggen nog niet welke kleur wie is.

De stamboomnamen zijn:

William Lawsons, Jameson, Glenfiddish, Chivas Regal en Four Roses.

Ik kan zeggen de whisky’s zijn heerlijk en het zijn heerlijke puppy’s om te zien.

 

Nu houden wij de puppy’s even een paar dagen binnen, dit i.v.m. vuurwerk wat wordt afgestoken en wij willen niet dat ze bang gaan worden voor knallen. Het moeten stoere puppy's worden. Tot nu toe reageren ze niet op de knallen. Als de rust is weergekeerd gaan wij lekker naar buiten met ze, kijken hoe het gaat aan de riem.

 

blue01_next.gifblue01_next_1.gif
13 foto's

   

bar01d.gif

 

donderdag, 25 december 2008

Vandaag groot feest nee niet voor 1ste Kerstdag, maar vandaan zijn de puppy’s voor de eerste keer even buiten geweest. Geweldig om te zien, de een is meteen heel erg dapper, de ander is even een beetje afwachtend, maar dan ja hoor dan gaan ze los. Lekker rennen en ravotten samen. Toen de puppy’s weer binnen waren, vielen ze als een blok in slaap.

christmas_socks03.gif

 

Binnen hebben wij de werpkist opgeruimd en een grote honden mand neergezet. De puppy’s worden 30 december 2008 gechipt , 8 januari 2009 ingeënt en 12 januari 2009 krijgen ze de puppytest. Op deze dag mogen wij de tuin van de buren weer gebruiken, hartelijk dank weer buurtjes. Bij de puppytest mag niemand aanwezig zijn, dit i.v.m. afleiden van de puppy’s.

 

buiten1.jpg

buiten 11.jpg

buiten 21.jpg

buiten 31.jpg

buiten 41.jpg

grote mand1.jpg

grote mand 11.jpg

Whisky namen1.jpg

 

bar01d.gif

 

dinsdag, 23 december 2008

Alle nieuwe eigenaren zijn langs geweest om de puppy’s te bewonderen, leuk om te zien dat iedereen zo enthousiast is. Fam. Brammer bedankt voor de leuke kado’s, de puppy’s spelen er al mee, ze slepen het speelgoed het hele hok door.
De puppy’s zitten nu 3 keer per dag aan de pap, nou wij kunnen wel zeggen dat gaat er ook in als pap. Onze grote honden zitten dan met smart te wachten tot de puppy’s klaar zijn en mogen de bordjes dan nog even aflikken, maar helaas voor hun er blijft steeds minder pap over.

Ook zijn de knuffelmeiden al langs geweest, heerlijk bij de puppy’s zitten en knuffelen maar.

 

Britt 11.jpg

Britt1.jpg

Kado1.jpg

Romana 11.jpg

Romana1.jpg

 

bar01d.gif

 

woensdag, 17 december 2008

Van de week kwam ik vanuit de gang en liep langs het hok en dacht wat ziet het toch zwart in het hok, dus ik kijk en zie daar 2 moeders honden liggen met 5 puppy’s. Niet alleen Noway lag bij haar puppy’s maar ook onze Sia was er lekker bij liggen. Ze lagen allemaal heerlijk op hun gemak.  Mooi om te zien ze lagen daar heerlijk samen bij de puppy’s. Noway vind alles goed wat er gebeurt.

De puppy’s gaan elke dag steviger op hun pootjes staan. Wij hebben de voorkant van het hok weggehaald, de puppy’s kunnen nu door het hele hok stappen, iets wat ze ook meteen doen. Ze doen hun behoefte al buiten het hok op de kranten, af en toe lukt het nog niet helemaal.

Dinsdag 16 december hebben ze voor de eerste keer lekker pap gegeten, dat was een feest, ja hoor ze stappen gewoon in en door de pap. Ze hadden snel door dat ze het moesten oplikken. De pap zat overal, dus ook elkaar heerlijk aflebberen, weer geweldig om te zien. Je kan uren naar ze zitten te kijken zonder dat je je verveeld. Nu begint voor ons ook een leuke tijd, heerlijk knuffelen met ze. Regelmatig een puppy even op schoot nemen.

 
         
 

 

blue01_next.gifblue01_next_1.gif
21 foto's

 
         
 

bar01d.gif

 

zondag, 7 december 2008

Wij werden al liefdevol aangekeken door de puppy’s, de oogjes gaan al een beetje open, opeens wordt je aangestaard door een klein open spleetoogje. Ze beginnen ook al een beetje te lopen, nog onwennig een paar stapjes maar het gaat steeds beter.
De puppy’s hebben kennis gemaakt met onze Sia en Zillah, geweldig vinden die het. Sia denkt dat ze van haar zijn en wil erbij gaan liggen.

 

Dag 12 nr 71.jpg

Dag 12 nr 81.jpg

Dag 12 nr 91.jpg

 

Vandaag hebben wij alles van boven naar beneden verhuisd, is ook gezelliger voor onze Noway.

Vanaf nu gaat de knuffel periode in. Dat betekent dat onze buurmeisjes weer komen knuffelen met de puppy’s. De meiden staan al te popelen om langs te komen.
Wij hebben ook een hele lieve oppas familie, die er graag op de puppy’s en Noway willen passen. Van de week gooide onze kat Jansen roet in het eten, wat blijkt nu Jansen is een stoere kat die de boel heel goed, maar dan ook heel erg goed beschermd. Dus nu wordt Jansen als het nodig is even in een slaapkamer opgesloten.

 

Dag 121.jpg

Dag 12 nr 14.jpg

Dag 12 nr 21.jpg

Dag 12 nr 31.jpg

Dag 12 nr 41.jpg

Dag 12 nr 51.jpg

 

Dag 12 nr 61.jpg

Dag 12 nr 101.jpg

Dag 12 nr 111.jpg

Dag 12 nr 121.jpg

Dag 12 nr 131.jpg

 

bar01d.gif

 

woensdag, 3 december 2008

Het gaat goed met de puppy’s, ze groeien erg goed en worden al lekker stevige hondjes. Ze kunnen ons ’s nachts erg goed wakker houden, ze liggen dan te piepen en wij denken dan oh jee Noway is er op gaan liggen, maar nee hoor niks daarvan, ze liggen dan heerlijk te drinken bij moeder Noway en smakken en piepen erover.

Mogen wij ons even voorstellen aan u:

 

dag 41.jpg

dag 4 nr 11.jpg

dag 4 nr 21.jpg

dag 4 nr 31.jpg

dag 4 nr 41.jpg

dag 4 nr 51.jpg

dag 7 groen1.jpg

Dag 7 Oranje1.jpg

Dag 7 Rood1.jpg

Dag 7 Rose1.jpg

dag 7 wit1.jpg

 

De puppy's worden elke dag gewogen op een echte baby weegschaal. Ze doen het goed, de gewichten liggen tussen de 600 gram en de 810 gram. U zult denken wat een groot verschil zit er tussen, maar dat wil niks zeggen straks kan wat nu de kleinste is de allergrootste worden.

Op diverse foto's is ook een kikker te zien, t.w. de kikker van Noway. Deze kikker hebben wij gekregen toen Noway geboren was en is ook altijd haar speeltje geweest. Wij verbazen ons er telkens weer over dat als Noway niet lekker in haar vel zit of moet bevallen dat ze dan altijd haar kikker mee moet nemen. Nu ook toen wij dachten we gaan maar naar boven met Noway voor de bevalling, het eerste wat Noway in haar bek meenam was haar kikker. Als wij het hok gaan verschonen en de kikker even uit de bak leggen, nu dan krijgen wij een verontwaardigde Noway die haar kikker direct oppakt en in het hok gooit bij de puppen. De kikker is haar steun. Heel erg grappig om te zien dat Noway dit doet.

 

bar01d.gif

 

woensdag, 26 november 2008
Ja hoor de puppy’s zijn geboren. Noway vond het de hoogste tijd. Maandag 24 november 2008 om 20.45 uur werd Noway onrustig en ging graven op haar bedje. Liep maar heen en weer en te hijgen.
Wij zijn met Noway naar boven gegaan waar alles klaar stond voor de bevalling. Om 22.25 uur werd de eerste pup geboren een teefje (Rose).
Het liet verder heel erg lang op zich wachten voordat het tweede puppy geboren werd. Wij hadden al even de dienstdoende dierenarts gebeld met de vraag of wij wat moesten doen, nee hoor alles ging goed, dus gewoon afwachten was zijn antwoord.
Zo gezegd zo gedaan, eindelijk 's nachts om 03.00 uur werd het tweede puppy geboren, een reutje (Rood).
Om 04.24 kwam de derde pup in stuitligging een teefje (Groen). Ondertussen hadden wij de nodige koppen koffie op en gierden van de slaap.Om 05.30 uur kwam pup vier een teefje (Oranje).

Verder was het wachten en wachten wat er ging gebeuren, niks meer Noway werd steeds rustiger en ging lekker slapen van vermoeidheid.
De hele dag wilde Noway alleen maar boven liggen, af en toe als een speer naar buiten voor een plas en direct weer naar boven naar de puppy’s. Ze is een zorgzaam moedertje af en toe wat onhandig.
Als een van ons even een puppy pakt om te wegen of een schoon bandje om het nekje te doen dan houdt Noway ons erg goed in de gaten wat we nu gaan doen met een van haar puppen.
Noway heeft de rest van de dag heerlijk geslapen met haar kroost.

 

Ik hoor u denken, er zijn er toch 5 geboren. Ja dat klopt maar Noway vond dat de 5de pup maar even moest wachten. Na een hele zware nacht voor ons dachten wij lekker vroeg naar bed te gaan, maar wij lagen nog geen minuut en ja hoor 24 uur later werd pup 5 geboren een reutje (Wit). Vol ongeloof zaten wij te kijken naar het hele spul en vroegen ons af wordt het nog z’n zware nacht voor ons. Noway besloot dat 5 puppy’s genoeg is.

Het geboorte gewicht van de puppy’s:
Teefje Rose 370 gram
Reutje Rood 370 gram

Teefje Groen 340 gram

Teefje Oranje 350 gram

Reutje Wit 300 gram

 

dag1_11.jpg

dag1_21.jpg

dag1_31.jpg

dag1_41.jpg

dag1_51.jpg

dag1_61.jpg

 

bar01d.gif

 


Zondag 23 november 2008

De zwangerschap van onze Noway, alles gaat goed met haar. Op 10 november 2008 hebben wij een echo laten maken bij onze dierenarts. Ja hoor Noway is zwanger, de dierenarts heeft er 4 kunnen zien, hij vertelde meteen dat hij nooit kan zeggen hoeveel puppy’s er geboren gaan worden, dit omdat meestal de puppy’s achter de ribben liggen en dus niet te zien zijn, afwachten maar wat en hoeveel er geboren gaan worden. Helaas kregen wij geen foto van de echo.
Vandaag is Noway 8 weken zwanger, nu nog 1 week wachten. Noway is lekker dik aan het worden en wil graag nog bij een van haar baasjes op schoot liggen. Zo die is lekker zwaar en meteen even voelen aan haar dikke buik. Wij hebben alles al in gereedheid gebracht, dus de puppen kunnen komen, wij zijn er klaar voor.

 

 
 
 

 

 

Terug naar boven