Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
in memoriam 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

augustus

september

oktober

voorstellen puppies

namen puppies

GEBOREN 3 REUTJES en 6 TEEFJES
op 27 augustus 2004

Onze Noway
voor het eerst moeder

 


 Bowie, de vader

 

Donderdag, 26 augustus 2004
Donderdagavond Noway wilde niet eten en was onrustig.
We kregen al het gevoel van ja hoor het gaat gebeuren.
Noway heeft ons de hele nacht bezig gehouden met onrustig zijn, graven op haar bedje en 's nachts 3x naar buiten willen. Dus wij gewapend met zaklantaarn en handdoek, voor het geval dat er spontaan een pup geboren zou worden met haar naar buiten.

 
 
 
 


Zaterdag, 28 augustus 2004:
Na een vrij rustige nacht zijn we allemaal een beetje bijgekomen van de spanning, of het allemaal wel goed zou gaan. Noway doet het erg goed als moedertje en vanavond mag oma Bica even kennis komen maken met de puppy's.

 


Wat vandaag heel grappig was, is dat Noway opeens naar beneden wilde en wij dachten dat ze naar buiten moest,
maar nee hoor Noway wilde een knuffel hebben, die pakte ze ook uit de speelgoedkist en ging met kikker in haar bek naar boven, de kikker werd bij de puppy's neergelegd door haar.

 
 
 
 

 


Vrijdagochtend, 27 augustus 2004:

Ja hoor om 05.48 uur daar kwam de eerste pup een teefje, de rest volgde al snel, om plm. 11.05 uur kwam de laatste pup. Noway heeft het erg goed gedaan. Die avond waren we allemaal lichtelijk gebroken en zijn met de kippen op stok gegaan.


 


Ik ga de puppy's even voorstellen aan jullie.
 


Teefje Geel
Geboorte gewicht 380
op 3 september
670

Reutje Oranje
Geboorte gewicht 480
op 3 september
750

Teefje Rood met witte vlek
Geboorte gewicht 340
op 3 september
650

Teefje Paars
Geboorte gewicht 340
op 3 september
600

Reutje Wit
Geboorte gewicht 380
op 3 september
640

Teefje Blauw
Geboorte gewicht 340
op 3 september
640

Teefje Grijs
Geboorte gewicht 370
op 3 september
660

Teefje Groen met witte stip
Geboorte gewicht 360
op 3 september
580

Reutje Licht Groen
Geboorte gewicht 380
op 3 september
6207 september 2004:

De puppy's zijn vandaag 1,5 week oud. Ze groeien lekker en het zijn al mooie stevige puppy's.
Ja hoor vandaag werd ik liefdevol aangekeken door een paar kleine spleetjes, dus een dezer dagen dan kijken ze je aan
met die mooie blauwe ogen van ze.
Van 2 puppy's zijn de namen al bekend, een reutje krijgt de naam Barney en gaat naar Inge & Arnold. Arnold krijgt Barney
als huwelijkskado van Inge. Barney wordt al beroemd, want Arnold is al bezig met een website over Barney. Zeker de moeite waard om straks even te gaan bewonderen.
Een teefje gaat Sia Bella Nera heten en die blijft bij ons, Ilse & Tonie.
Van de week komen de eerste toekomstige eigenaren kijken naar hun pup. Spannend voor iedereen, maar heel erg leuk.
 


12 september 2004:

Verschillende toekomstige eigenaars zijn komen kijken naar de puppy's, allemaal even enthousiast en je ziet ze allemaal denken tja welke zal het straks worden. Arnold heeft vandaag ook even kennis gemaakt met onze kat Jansen, ja gelukkig hebben we pleisters in huis HA HA HA HA.

Ons buurmeisje Britt kwam ook even kijken want ze had de puppy's nog niet gezien. Britt is de allergrootste vriendin van Bica en Noway. Britt mocht een van de puppy's even een flesje geven.

Arnold en Inge bedankt voor het leuke speelgoed voor Bica, Noway en Jansen. Ze worden al het hele huis doorgesleept.

 

 

 

 20 september 2004:

Ons weekend begon niet lekker, kregen op het werk te horen dat er 800 mensen uit moeten, dus we gaan spannende tijden tegemoet, afwachten of we straks nog een baan hebben. Maar ondanks dit bericht hebben we een gezellig weekend gehad. Vrijdag 17/9 zijn er 2 mensen geweest van de Kynologenclub West-Friesland om ons nestje te bewonderen, nu dat deden ze en het eerste wat er gezegd werd was "een bruine Flatcoated"? Ja, riepen wij dat is onze Bica het omaatje van het hele spul. Ze hadden wel gehoord dat Flatcoated Retrievers ook in leverkleur bestonden maar zelf nog nooit een gezien. We hebben
even lekker zitten te babbelen, zodat zij genoeg stof hadden voor een leuk verhaal in het clubblad.


De werpkist heeft plaats gemaakt voor een grote hondenmand, zodat de puppen lekker de ruimte hebben om te gaan ravotten met elkaar. Het was even wennen voor ze, maar ze hadden snel door dat ze hun behoeften op de kranten moeten doen en niet in de hondenmand. Dit hadden ze heel snel door. We hebben er nu ook wat knuffels (een eend en een konijn) ingelegd waar ze lekker mee kunnen spelen.
Zaterdag en zondag kwamen verschillende puppy-eigenaren kijken, allemaal even enthousiast, geweldig om te zien zoals iedereen naar de puppen kijkt met een blik van wie wordt nu uiteindelijk onze hond.


En we hadden feest, want de puppen eten pap, ja je snapt het al, overal pap, pap en nog eens pap, geweldig al die kleine koppies en pootjes onder de pap. Maar ook dit hadden ze snel door hoe dit moest, dus binnen no-time zijn de borden leeg en gaan ze elkaar aflikken, want overal zit pap, pap en nog eens pap. Daarna gaan wij nog even met een washand over de pup heen zodat ze er weer een beetje toonbaar uitzien.
En na het eten en spelen met de eend, heerlijk in slaap vallen. Mensen bedankt voor de heerlijke koekjes voor de honden en voor de mooie bos bloemen. We hebben een heerlijk weekend gehad, lekker druk maar heel erg gezellig.26 september 2004:
De puppy's zijn 4 weken en 2 dagen, het gaat hard, ja wat wil je ook ze eten allemaal erg goed. Vrijdag zijn we begonnen met brokjes even in warm water geweld, nou daar hadden ze geen probleem mee. Het is een nest wat alles snel door heeft. Ze weten ook al dat als ze bij de ingang gaan staan en een beetje zielig doen dan pakt Ilse of Tonie ze wel even voor een gezellige knuffel.

Heerlijk nu je kan ze lekker oppakken en even knuffelen. Het zijn allemaal stevige hondjes en speelt onderling heel leuk met elkaar Ze beginnen al te rennen door het hok heen, ja ze moeten eerst even op gang komen en dan de bocht door en ja hoor, plat op het bekkie. Geweldig om te zien.

 


4 oktober 2004:

Vandaag dierendag. Ik had me vandaag wel een dagje hoor, deze week is het mijn beurt om de puppen te verzorgen, dus halve dag werken. Dat ik thuis kwam was het lekker weer en ik dacht ik doe de puppen even lekker buiten, kunnen ze lekker ravotten, nou ik heb het geweten. Ik pakte 2 puppen en zette die lekker buiten, de 3e pakken en naar buiten willen zetten, deur open maar ik kon niet zo snel, gevolg dat de puppen naar binnen renden, alles weer naar buiten en de volgende pakken, dit spelletje gebeurde nog een paar keer, de buren lagen krom van het lachen en ik had handen te kort om het hele spul buiten te houden, eindelijk na een tijdje had ik het hele spul buiten en rennen dat ze deden. Eindelijk had ik even de tijd om het hok lekker te verschonen. In het weekend zijn we met een paar puppen apart wezen wandelen aan het riempje buiten, nou dit ging goed hoor, ze liepen aardig mee, een paar stappen dan op het kontje, even een lief woordje en ja hoor daar gingen we weer, van de week gaan we het proberen met de andere puppen.

 


 


30 september 2004:
De puppy's eten nu 3x per dag brokjes, nog even geweld in warm water en 1x pap. Ze groeien als kool, eten allemaal erg goed. Vandaag zijn ze even bij ons achter buiten geweest, geweldig vonden ze het. Als het weer morgen een beetje mee zit dan gaan ze weer even naar buiten, om vast lekker te wennen aan ons buiten klimaat. Ik zal dan meteen de camera in de hand houden voor wat actie foto's.

 

camera02.gif

 
 


13 oktober 2004:

De puppy's gaan elke dag even lekker naar buiten, spelen, rennen enz. Er zijn 2 puppy's bij dat als ze binnen in het hok zitten en het deurtje staat open dan hoor de plop en ja hoor dan huppelt er wat achter je aan, snel dat die kleine monsters zijn, maar onwijs leuk ook. Regelmatig halen we er een of twee uit om even lekker te knuffelen en rond te laten huppelen, om de beurten spelen ze dan met oma Bica die alles geweldig vindt van de kleintjes. Ze doet heel erg rustig en lief met ze. Na het eten gaat een van ons even lekker bij de puppy's in het hok zitten, totdat alles weer rustig wordt en gaat slapen. Ja dan hebben wij even tijd voor een bakkie koffie ofzo. We hebben alle puppy eigenaren blij gemaakt met de mededeling dat ze hun pup dit weekend mogen ophalen, ja iedereen helemaal door het dolle heen, wat duurt een week dan lang he? Sommige wilden al blijven logeren deze week.

De puppy's zijn allemaal gechipt en de dierenarts is langs geweest voor de eerste inenting. Hij heeft alle puppy's goed bekeken en beluisterd, alles ziet er goed uit, hij vond het lekkere stevige hondjes en wenst iedereen veel geluk met zijn/haar pup.
Nu beste mensen nog een paar nachtjes dus nog even volhouden, ondertussen zullen wij ze nog regelmatig even knuffelen, zolang het nog kan.

20 oktober 2004:
De meeste van onze puppen zijn afgelopen weekend opgehaald door hun nieuwe eigenaars. Allemaal door het dolle heen dat ze eindelijk hun pup mee mochten nemen. Nu een paar dagen later krijgen we goede berichtjes over de puppen, ze doen het goed, de een moet 's nachts wat vaker er uit dan de ander, maar alle puppen zijn erg ondernemend. Leuk om te lezen dat het goed met ze gaat, we lezen graag jullie berichtjes. Hier in Hoorn is het rustig aan het worden, er zijn nog 2 puppen maar die worden dit weekend gehaald. Dan hebben we tijd om onze eigen pup Sia te gaan opvoeden.


Wat zijn de
namen van de puppy's en waar zijn ze naar toe gegaan? En een aantal van onze pups hebben zelfs een eigen website.Reutjes
:
pup Oranje  :
Barney naar Amsterdam bij Inge & Arnold van Sunder;
pup Wit       :
Floyd naar Delfzijl bij de Fam. Swart;                         
pup L-groen : Gino naar Schoorl bij de Fam. Van Os;

Teefjes
:
pup Rood    : Syra naar Lelystad bij de Fam. Contant;
pup Blauw   : Kaya naar Woerden bij de Fam. Van Dijk (foto's)
pup Grijs     : Resa naar Oostzaan bij de Fam. Brouwer;
pup Geel     : Kyra naar Ten Post bij Annette & Corena;
pup Paars   : Mila naar Zierikzee bij de Fam. Meijer;
pup Groen   :
Sia is in Hoorn gebleven bij Ilse & Tonie (Fokker).

 website Floyd

 


 website Barney

 Lieve mensen bedankt voor jullie gezellige uurtjes en wij wensen jullie heel veel geluk met jullie pup en
horen graag af en toe hoe het jullie vergaat. Bedankt voor jullie vertrouwen in ons en we houden contact.

 

 
 
 

 

 

Terug naar boven