Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
in memoriam 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

Hoera! 31 augustus & 1 september 2006
zijn bij ons drie prachtige,
zwarte,  teefjes geboren.

Van onze Noway
x
Beauty Nights Powerful
 Nederlands Kampioen
 

 

 

 

 

Donderdag 26 oktober 2006
We zijn door beide families gebeld met het bericht dat het heel goed gaat met de puppy’s, er worden verschillende dingen ondernomen om de pup aan alles te laten wennen.
Verschillende foto’s gekregen, het doet ons goed om te horen en te lezen dat de puppy’s het zo goed doen.

Beauty 1.jpg

Beauty 2.jpg

beauty 3.jpg

Beauty

Beauty 4.jpg

Fleur met Beauty 3.jpg

zoe en jes 026.jpg

zoe en jes 028.jpg

Zoë

zoe en jes 030.jpg zoe en jes 031.jpg

Jango en Zillah 1.jpg

Jango en Zillah.jpg

Romana en Zillah.jpg

Zillah
 

Zaterdag 21 oktober 2006
Vandaag is dan de dag aangebroken dat de puppy’s met hun nieuwe baasjes mee mogen.
Het wordt weer spannend wie waar naar toe gaat. Waar zijn de puppys naar toe gegaan?
Zoë, het oranje bandje, naar familie Wel in Bilthoven
Beauty, het gele bandje, naar de fam. Runeman in Amsterdam
Zillah, het groene bandje, is bij ons (fokker) gebleven.

 

Zaterdag 14 oktober 2006
Vandaag zijn de puppy’s voor de eerste keer buiten aan het riempje geweest. Ze vonden het erg spannend,
meelopen nee hoor mij niet gezien.
Vrijdag zijn de puppy’s ingeënt en heeft de dierenarts ze helemaal nagekeken, zien er allemaal goed en gezond uit.
Zondag zijn de puppy’s een voor een wezen wandelen met onze buurmeiden, geweldig ging dat, nu liepen ze keurig mee aan het riempje. De puppy’s zijn klaar om de weide wereld te verkennen.
Volgende week zaterdag mogen ze met hun nieuwe baasjes mee naar huis. Dan zijn de 7 weken alweer om. Al met al is het weer erg snel gegaan, het blijft mooi dat kleine spul je kunt er uren naar kijken.

 
pup buiten (Small).jpg pup buiten 1 (Small).jpg pup buiten 2 (Small).jpg pup buiten 3 (Small).jpg pup buiten 4 (Small).jpg pup groen buiten (Small).jpg Zillah 6 weken (Small).jpg Zillah 6 weken 3 (Small).jpg
 

Maandag 2 oktober 2006
De puppy’s zijn nu 4 weken. Regelmatig mogen ze achter even lekker buiten spelen, geweldig vinden ze het.
De nieuwe puppy eigenaars zijn geweest en zien dat ze erg hard groeien, het loopt en stoeit heerlijk met elkaar.
We hebben ze al met 2 maaltijden op de brokjes even geweekt in warm water.
Regelmatig hebben we aanloop van mensen die even komen knuffelen met de puppy’s.

 
Fam vd Gracht (Small).jpg Fleur met pup (Small).jpg Hein en Ria met pup (Small).jpg pup 4 weken (Small).jpg pup 4 weken 1 (Small).jpg pup 4 weken 2 (Small).jpg pup 4 weken 3 (Small).jpg
 

Zaterdag 23 september 2006
Vandaag hebben we het voorschot weggehaald van de werpkist, in de rest van het hok liggen kranten zodat ze daar nu hun behoeften op gaan doen.De puppy’s staan nu al stevig op hun poten en gaan het hele hok verkennen.
Ook vandaag voor de eerste keer aan de pap nu dat ging erg goed, we waren op het ergste voorbereid, in de pap liggen, uitglijden over het bord met pap, helemaal onder pap zitten, maar niks van dit alle, ze hadden het heel erg snel door dat ze het moesten oplikken, voordat we het wisten was het bord leeg. Zo snel hebben we dat nog niet meegemaakt met onze andere nesten, dus dit zijn rappe dames.
We hebben wat speeltjes in de bak gelegd, een lange sliert met worsten en een paar flostouwtje, hier werd al snel meegespeeld.

 
 

Zondag 17 september 2006
De puppy’s zijn nu 2 weken oud en hebben vandaag hun eerste wormenkuur gekregen. Ze groeien als kool zo hard.
We hebbende puppy’s nu allemaal beneden liggen in een groot hok (2 x 2 m) zodat ze lekker de ruimte hebben. Ze beginnen al te lopen maar rollen nog regelmatig om, ze staan nog niet heel erg stevig op hun pootjes, maar dit wordt met de dag beter.
Sia die vorige week even heeft kennis gemaakt was een paar dagen van slag toen alles beneden kwam te liggen, ze wist niet wat ze ermee moest, elke keer lieten we haar snuffelen en dan moest ze kokhalzen heel gek, dit heeft een paar dagen geduurd en nu worden de puppy’s door haar afgelebberd. De puppy’s worden elke dag gewogen.

   
   
 
2 weken (Small).jpg 2 weken 2 (Small).jpg

Groen Oranje 2 wkn (Small).jpg

Oranje 2 weken (Small).jpg

Groen 2 weken 2 (Small).jpg

Geel 2 weken 1 (Small).jpg

Oranje 2 weken 1 (Small).jpg

groen 2 weken (Small).jpg

 

Vrijdag 8 september 2006
De puppy’s zijn 1 week oud en het gaat goed met ze.
Gewicht van de puppy’s zijn:  Geel 1050 gram, Oranje 1040 gram en Groen 850 gram.
We zijn in deze week allemaal een beetje bijgekomen van de bevalling van Noway. We hebben behoorlijk goed kunnen slapen 's nachts. Er is 1 pup die kan verschrikkelijk smakken en allerlei geluidjes maken, de eerste nachten dachten we ze ligt klem of is moeders kwijt, maar nee hoor niks van dit alles, ze ligt dan gewoon heerlijk bij Noway te drinken en wij mogen allemaal mee genieten van haar. Dit is de Oranje pup. De eerste nachten gingen we steeds kijken want we dachten wat is er aan de hand maar nee hoor niks mis, lekker drinken bij moeders. Ze kan heerlijk liggen knorren van genot. Mag van ons ’s nachts wel wat minder.
Vandaag mochten Sia en Bica even kennismaken met de puppy’s, Bica had er geen zin in en ging meteen weer naar beneden, Sia wist niet wat haar overkwam, wat is dit nu voor klein spul. Even heel voorzichtig snuffelen en dat was het dan wel.
Van de week mogen ze weer even kijken.

 

mand 7 dagen oud.jpg

oranje groen 7 dagen.jpg

pup geel 7 dagen.jpg

pup groen 7 dagen 1.jpg

pup oranje 7 dagen 1.jpg

Sia kennismaken 1.jpg

Sia kennismaken 2.jpg

 

Donderdag, 31 augustus & vrijdag, 1 september
Om 05.00 uur ja daar kwam de eerste pup we zagen meteen dat het foute boel was, helaas een dood geboren pup, erg sneu voor Noway en ook voor ons.
Een half uur later kwam de 2de pup een teefje, daarna liet het weer erg op zich wachten.
We zagen aan Noway dat dit niet de laatste pup was, 2½ uur later kwam de 3de pup ook een teefje.
Hierna hebben we een paar uur gewacht, Noway werd rustiger en ging lekker liggen, wij hebben toen de dierenarts gebeld met de vraag of wij de phytonspuit konden zetten, dit mochten wij doen. Want mocht er nog wat in Noway zitten dan komt dat door de spuit eruit.
Wij dachten door het gedrag van Noway nou dit is het wel, ook omdat ze zo rustig ging liggen en eindelijk in slaap viel. Noway was niet de enige die erg moe was, ook wij hadden vanaf dinsdag niet meer geslapen.

Donderdags gingen wij lekker vroeg naar bed in de hoop dat we eindelijk onze nachtrust konden nemen. We keken nog even naar de puppy’s en Noway, wat schetst onze verbazing ze heeft weer weeën, wij zijn bij haar blijven zitten en hebben haar goed in de gaten houden. Het dit zakte weer af en ze werd weer rustig. Nu wij naar bed maar dit duurde niet lang ze maakte ons wakker en had weer hevige weeën. We zaten meteen rechtop in bed en hebben onze dierenarts gebeld met de vraag wat te doen, ook omdat we een phytonspuit hadden gezet dan had alles wat er nog inzat eruit moeten komen.
We moesten het even aanzien omdat dit ook kon komen omdat de puppy’s bij haar drinken. Dus wij wachten bij Noway en een paar uur later kwam er een pup ook dood geboren, wij vielen van de ene verbazing in de andere want nog een tijd later ja hoor nog een pup in stuitligging en helaas ook deze pup werd dood geboren, ondertussen zat er 24 uur tussen de eerste puppy’s en deze puppy’s, we hebben weer de dierenarts gebeld met ons verhaal en dat we langs wilde komen met Noway. We konden om 09.30 uur bij hem komen en er zou dan een foto van Noway haar buik gemaakt worden, zodat wij zeker wisten of er nog meer kwamen. We hadden net de telefoon neergelegd of ja hoor nog een pup en gelukkig deze leefde, weer een teefje. De pup was zo verschrikkelijk moe van al het werk wat ze heeft moeten doen om geboren te worden.
We zijn bij de dierenarts geweest en hij heeft een foto van Noway haar buik gemaakt, hierop was niks meer te zien. Noway kreeg nog een penicilline prik en voor 5 dagen antibiotica pillen mee.
Wij hebben aan de dierenarts gevraagd hoe dit nu kan, hij vertelde dat de laatste 3 puppy’s erg ver weg zaten en omdat er dode puppy’s bij zaten duurt het veel en veel langer.

De laatste pup heeft het erg zwaar gehad, maar gelukkig doet ze het goed, ten slotte is ze 1 dag later geboren dan de rest. Heel bizar vinden wij het.

Nu kunnen wij en Noway lekker genieten van de puppy’s.

 

De 2 eerste puppys

 

Deze pup is een dag later geboren


Dinsdag, 29 augustus 2006

Noway wilde niet eten, dat is een teken dat er wat staat te gebeuren. De hele dag is ze onrustig geweest, maar de spanning hield ze er goed in. Ook woensdag erg onrustig en pieperig, maar nee hoor nog niks. ‘s Nachts werden wij wakker van haar en ja hoor eindelijk ze had weeën dus het wachten ging verder voor ons.

     
 
     
 


 Uitvergroting

 
   
   
   
 
 

Echo Noway

 
 




 Alle informatie over Noway's
eerste nest
van augustus 2004
kunt u
hier vinden
Wie is de gelukkige vader?
Foto's & een dagboek
en hoe gaat het nu met de puppy's!

 
 
 

 

 

Terug naar boven