Home 
onze honden 
de Blauwe Lotus 
fotoalbum 
jachttraining 
karakter 
links 
gastenboek 
sitemap 
contact 
     
 

Kluif & Co bezorgt alles voor uw dieren.

 

Hiep Hiep Hoera!
22 augustus 2011 is bij
ons een nestje geboren
met 8 prachtige zwarte pups

Van onze Indy
x Swallowsflight Ticket-Zorra (Ticket)

 

       
 

X

 

Chivas Regal van de Blauwe Lotus (Indy)

 

Swallowsflight Ticket-Zorra
(Ticket)

     

eigenaar Leonie Galdermans / Swallowsflight

 

stamboom 

 

stamboom

 

 

Zondag 23 oktober 2011
Vorig weekeinde zijn alle puppen naar hun nieuwe baasjes gegaan. Na alle puppen een dikke knuffel te hebben gegeven, hebben wij iedereen uitgezwaaid. Zo wat is het stil bij ons thuis geworden, dat was toch wel even wennen voor ons.
Waar zijn de puppen naar toe gegaan:
Pup Rood: stamboomnaam Kentucky, roepnaam Joris, naar de fam. Boonacker;
Pup Blauw: stamboomnaam Michigan, roepnaam Boaz, naar de fam. Haanen;
Pup Rosé: stamboomnaam Louisiana, roepnaam Rixt, naar de fam. Moed;
Pup Donker Geel: stamboomnaam Tennessee, roepnaam Indy, naar de fam. Landman;
Pup Wit: stamboomnaam Wyoming, roepnaam Noa, naar de fam. Zwamborn;
Pup Groen, stamboomnaam Indiana, roepnaam Pippa, naar de fam. Buhrs;
Pup Oranje, stamboomnaam Minnesota, roepnaam Roxy, naar de fam. Stahl;
Pup Flu Geel, stamboomnaa Colorado, roepnaam Jessy, naar de fam. Groeneveld.
Wij wensen jullie allemaal heel veel geluk met jullie pup en hopen op af en toe een berichtje en foto.
*********************************************************
De eerste berichten en fotoboekje: hoe is het de puppen (en baasjes) vergaan in hun eerste week:


Boaz

Hoi Ilse en Tonie,

Al even snel een berichtje en foto's van ons. Boaz is een kanjer. De reis ging heel goed. Even piepen en toen rustig geslapen. Zijn nieuwe omgeving verkent hij heel dapper en cool. Hij heeft al lekker geslapen in de bench (slaapt er nu ook weer even in). Hij heeft een klein stukje in het bos gelopen en in de tuin gespeeld. Boaz heeft al kennis gemaakt met z'n "buurvrouw", een Benner Senner. Hij liep enthousiast op haar af.
We genieten van hem.
Groetjes, Anita

 

Hoi Ilse en Tonie,

Het gaat goed met Boaz en met ons!

We genieten van hem. Zie foto's.

Afgelopen nacht heeft hij de hele nacht doorgeslapen. Hij slaapt nog wel in de bench naast ons bed. Het is geen probleem om hem 's avonds in de bench te leggen. Volgende week gaan we het beneden proberen. Boaz leert snel. Hij begrijpt al diverse dingen zoals: 'zit', 'kom maar', 'los', 'zachtjes', zijn naam natuurlijk, en hij wacht geduldig als hij bijvoorbeeld zijn bak met eten krijgt of als we hem uit de bench willen halen. Dit hebben we hem natuurlijk moeten leren. Aanvankelijk trok hij een heel scenario open met hele zielige jank-,blaf- en huilgeluiden. Met geduldig wachten hield hij op een gegeven moment op en ging maar liggen. Ook speeltjes ophalen en terugbrengen doet hij met veel plezier.
Het is gezellig met Boaz en we zijn alle vier dol op hem.
Groetjes van Anita en een lik van Boaz.

=======================================================

Rixt
 

Goedenavond lieve dames,
Wij hadden een prima reis naar Harlingen en Rixt voelde zich al snel thuis in de armen van Margriet. Thuis aangekomen zijn wij direct begonnen met haar aan de bench te laten wennen en ook dat verliep heel succesvol. Onze poes staat er nog wel heel afstandelijk tegenover en trekt zich voornamelijk terug op de eerste verdieping. Rixt probeert voorzichtig enige toenadering, maar daar stelt Mies (nog) geen prijs op.  Alles functioneert vandaag zoals je verwacht. Wat er in gaat komt er ook weer uit.
Ook het uitlaten gaat steeds beter, zij is nog wel schrikachtig bij het ontmoeten van nieuwe dingen, maar dat hoort er natuurlijk bij.  Rixt heeft buiten op de straat ook al voor de eerste keer geplast, daarvoor één keer op de bestrating in de tuin inclusief ontlasting en een keer binnen. Zij is natuurlijk erg lief en aanhankelijk naar ons toe en ligt meestal slapend aan onze voeten, kortom het is een feest om haar bij ons te hebben. Wij zijn benieuwd wat de nacht ons gaat brengen.
Jullie horen nog van ons.
Hartelijke groet, Margriet en Hans

 

Beste Tonie en Ilse, met onze Rixt gaat het erg goed.
Ze maakt dagelijks haar mini-rondjes in de buurt van het huis. Is vrolijk en aanhankelijk naar ons. Eet in een razend tempo haar bordje 4 x per dag leeg. Maakt voorzichtig kennis met onze poes Mies. ’s Nachts slapen gaat nog niet lekker. Zo goed als ze overdag kan slapen, soms ook in haar bench, zo moeizaam is dat nog ’s nachts. Dus dat betekent steeds in de buurt van haar bench komen zitten, wachten tot ze in slaap valt, waarna ze ons ongeveer na een half uurtje weer wakker piept.
We slapen overdag om de buurt een beetje bij en iedere nacht is ze weer een heel klein beetje beter bij ons en aan ons gewend. Misschien hebben jullie nog wel handige tips voor de nachtelijke uren, want dan horen we die graag. Hartelijke groet, ook van Hans, Margriet.

 

Dag Ilse en Tonie, afgelopen nacht heb ik in ieder geval beter geslapen, ook omdat ik niet meer lette op de toon van het gepiep, wat ik eerder wel deed om op die manier te beoordelen of ik er al op af moest. Vreemd genoeg was ze na deze voor haar toch wat eenzamere nacht vanochtend erg dapper en marcheerde zonder moeite langs de beangstigende zone bij ons in de straat. Hans merkte na jouw opmerking, of iets haar bang had gemaakt, op dat daar een kat zit, die nogal imponerend gedrag naar haar vertoont. Rixt houdt ons flink bezig, en vertoont iedere dag alle mogelijke gedrag, waardoor wij ons als beginnende hondenbezitters vaak wel wat onzeker voelen. Maar ze kan zitten op het commando zit, wachten op het commando wacht en weet ook heel goed dat goed zo een compliment is. Niet dat ze daar iedere keer op kan reageren, maar wij vinden dat al heel geweldig. Er zijn nog veel ongelukjes met plassen, het lijkt of ze onderweg op een rondje aan zoveel prikkels blootstaat :katten, mensen, andere honden en verkeer, dat ze eenmaal weer in huis meteen moet plassen. Jullie begrijpen dat wij ons erg verheugen op de puppycursus, vooral omdat de trainster de groep heeft gesplitst in heel jong, waar Rixt in zit, en een groep al wat oudere pups. Reuze bedankt voor jullie hulp en doorgestuurde emails. Welterusten! margriet

 

=======================================================

Noa

 

Beste Tonie en Ilse,

Hierbij het eerste bericht vanuit Boskoop over onze kleine Noa. De thuisreis verliep zeer voorspoedig met een zeer rustige Noa op schoot bij dochters Yaëlle en Jente. Halverwege na iets meer onrust even gestopt voor een sanitair uitstapje, maar Noa had er nog geen oren naar. Weer rustig met een slapende Noa de rest afgelegd.
Thuis was ze zeer onderzoekend, speels en in het begin erg druk. Liep zichzelf een beetje voorbij zodat we haar tot rust hebben gemaand en in slaap hebben gekregen in de bench (met de deur open) waar ze lang geslapen heeft. De rest van de dag afwisselend gespeeld (zowel binnen als buiten heerlijk in de tuin, wat ze duidelijk geweldig vond), een stukje gelopen en heerlijk geslapen. Steeds als ze ergens ging slapen legden we haar in de bench, wat ze prima vond.
Ze heeft al veel bewonderaars langs zien komen, ook een deel slapend (waarbij het bezoek haar op ons verzoek lieten slapen). Ze heeft totaal geen interesse in de poes, die niet bang is, maar nog wel een beetje op afstand blijft. Een echte kennismaking is er nog niet geweest. De zindelijkheidstraining loopt nog geenszins naar wens. Ik denk dat we de signalen nog niet goed herkennen, maar die lijken er ook nauwelijks te zijn. Als ze snuffelend en/of piepend rondloopt en na het eten en spelen zetten we haar buiten, maar doet ze steeds niets. Binnen loopt ze rond en gaat zonder aankondiging zitten plassen of poepen. Maar goed, dit is pas de eerste dag. We houden het in de gaten.
We genieten enorm van dat wollige, schattige, prachtige aanhankelijke meisje die ons lekker bezighoudt! Jullie horen snel hoe de eerste nacht gegaan is....
Hartelijke groeten,
familie Zwamborn

 

de eerste nacht

Goedemiddag Tonie en Ilse,
De eerste nacht viel zeker niet tegen. Ik heb met een matras bij de bench gelegen. Noa heeft de hele nacht in een dichte bench geslapen. Wel aardig wat gepiept, maar na wat geruststellende geluiden en af en toe een hand in de bench, besloot ze toch steeds weer te gaan slapen. Om 00.30 uur en om 06.00 uur buiten geplast (direct!) en zelfs na 06.00 uur nog voor een klein uurtje terug in de bench kunnen zetten.
Vandaag overdag konden we het buiten plassen doorzetten en heeft ze tot nu toe alles buiten gedaan (we hebben een apart plekje voor haar gecreëerd)! Voor een nieuwe ervaring mee naar de winkels gelopen (best spannend al die winkelwagentjes) en onderweg even terecht gewezen door de hond van een vriendin (die ze notabene de bal uit de bek probeerde te halen!!). Even flink geschrokken, maar daarna gewoon weer verder. En na alle indrukken een flinke tuk gedaan (en ik lekker met haar!).

Overdag alleen in de bench valt nog niet mee. Ze wil er lekker in slapen (en dan doen we hem dicht), maar zodra ze wakker wordt gaat ze hard piepen en is er bijna geen stil moment te vinden om hem weer open te doen (om het piepen niet te belonen). Een tip misschien? Of willen we te snel?
Nog even een vraagje over het eten: ze eet haar bak niet in 1 keer leeg. Uiteindelijk gaat hij wel leeg, maar dan is het bijna weer tijd voor de volgende voeding. Moet ik het restant na 10 minuten weghalen en bij de volgende voeding de normale hoeveelheid weer geven, of het eten toch laten staan en goed vinden dat ze het in etappes op eet?
Jullie sterkte met de stilte (voelt misschien ook wel even als lekker veel tijd..).
We genieten hier verder van onze kleine Noa. Ze kan geweldig spelen en apporteert graag!
Groeten,
familie Zwamborn

 

Hallo Tonie en Ilse,

Hierbij een kleine update over Noa na een week in het gezin Zwamborn. Allereerst haar gewicht: ze is in een week tijd gegroeid van 3600 gram naar 4200 gram. Ik weet niet of dat genoeg is, maar ze eet prima. Eet nu in één keer haar eten op.
Zindelijkheid gaat ook goed. Ze plast en poept alleen buiten, zolang wij de momenten goed in de gaten houden. Heel af en toe een ongelukje, waarbij wij niet alert genoeg zijn geweest. Na 4 nachten beneden slapen (waarbij de laatste nacht erg goed ging) ben ik naar m'n eigen bed vertrokken. Noa had vlak voor het naar bed gaan uitgebreid gespeeld met een andere pup en heeft prompt de hele nacht doorgeslapen! En maar heel even gepiept. Tweede nacht een keer eruit om 03.00 uur om te plassen en vannacht weer de hele nacht doorgeslapen
(tot 08.00 uur!). Ze voelt zich prima thuis en is een enorm lief, aanhankelijk meisje. Is veel dicht bij ons in de buurt, maar kan ook al aardig zelf spelen af en toe.
Heeft hele lieve buien, maar ook hele drukke, stoute en vooral bijterige buien. Ze zet werkelijk overal haar tanden in. En wij maar steeds een alternatief aanbieden.......Al meerdere ritjes in de auto gemaakt, wat ze inmiddels prima vindt, liggend aan mijn voeten. Vandaag zelfs even meegeweest naar de Reeuwijkse plassen. Ze vond het zand en het water (op kleine afstand) prachtig. Naar andere honden is ze onderdanig en voorzichtig, en als ze groot zijn vindt ze ze wel een beetje eng. We komen er genoeg tegen, dus het gaat vast wennen. Met de rustige volwassen hond van mijn ouders heeft ze geweldig gespeeld! Lopen aan de riem wordt steeds beter, als we niet al teveel afleiding tegen komen. Zodra we ergens gaan zitten komt ze aan of liefst op onze voeten liggen, zo lief.
Overdag alleen in de bench vindt ze nog steeds geen feest. Toch zijn we het aan het opbouwen en laten haar af en toe kort alleen thuis. Ze houdt het piepen dan wel 10 tot 15 minuten vol, maar wordt uiteindelijk stil. Ongelooflijk wat je al opbouwt met zo'n hondje in een week, hoe je haar gewoontes en patroontjes leert kennen en hoe je je aan haar hecht! En wat ze allemaal al geleerd heeft in een week!
En dan niet te vergeten al dat bezoek dat komt kijken en waarmee we beschuit met muisjes eten. Ik voeg een paar fotootjes toe. Wij hebben de indruk dat ze nu al gegroeid is. (moet wel bekennen dat je best een beetje moe wordt van zo'n klein hondje in huis.......). Kortom: we genieten van haar!
Hartelijke groeten,
Familie Zwamborn

===================================================
Indy

Hallo Ilse & Tonie,

Hier dan de beloofde foto's en een berichtje hoe het is gegaan met Indy. De auto rit naar huis verliep fantastisch, even buiten Hoorn is ze gaan slapen en vlak voor Leeuwarden werd ze weer wakker. 12 uur heeft ze al haar eten opgegeten en de andere maaltijden zaterdag en zondag waren ook geen probleem en haar behoeftes doet ze tot nu toe netjes buiten.
De nacht ging netjes even blaffen en janken, maar dit hield na enige tijd op. Om 2 uur nog even laten plassen en daarna heeft ze tot 6.30 uur geslapen. Is nagenoeg niet onwennig geweest en vermaakt zich prima binnen en buiten, karton van keukenrol is favoriet.
Nog even een vraagje t.a.v. het eten, nu geef ik haar ongeveer 45 gram per keer (180 gr per dg), wanneer verhoogden jullie de hoeveelheid en met hoeveel. Voor jullie zal het nu eerst stil zijn, maar jullie honden zullen blij zijn dat zij nu weer volop in de belangstelling staan.
Groetjes Wiebo & Loes

===================================================
Jessy

Hoi,

Ik wilde nog even doorgeven hoe het met Jessy tot nu toe gaat.
Jessy vond de auto reis eerst best wel spannend maar nadat ze bij Jaco op schoot of soms achter zijn rug onder zijn armen zat ging het al weer wat beter.
Na een uurtje zijn we toch maar even uitgestapt. Ze heeft toen lekker kunnen rennen op het gras in de zon en na een paar keer droog zitten op de achterbank vond ze het toch een stuk minder eng.
Het laatste stukje ging prima bij Jaco op schoot. Alles is droog gebleven!!!
Thuis aangekomen, ging weer een wereld voor haar open. Een grote tuin, grote bench een huis met drie katten die nog wel aan haar directe enthousiasme moeten wennen ( maar dat was te verwachten)
Het koste haar dan ook heel veel moeite om te slapen in de bench want alles was erg leuk en spannend.
Na een paar " ongelukjes" in huis toch maar besloten wat kranten neer te leggen. Wat tot op heden niet gebruikt is!
Kwam er ook nog visite, tja toen dacht Jessy en nu is het genoeg ik ga pitten in mijn bench. En wel voor bijna 4 uur!! Tot ieder teleurstelling natuurlijk maar een slapende Jessy is ook prachtig om te zien.
En dan de nacht.......
Uiteindelijk besloten om haar in de reisbench naast ons bed te zetten. Om de 2 uur ongeveer begon ze te piepen en hebben we haar laten plassen en weer terug gestopt. Onder luid geklaag van Jessy (bijna) geen aandacht gegeven.
Maar geen plasje in de bench of in huis. Om 7 uur een drol waar je U tegen zegt dus dat gaat prima.

En met de puppie test zou ze niet apporteren...... Alles wordt mee genomen in haar bench en brengt regelmatig de speeltjes terug naar ons om vervolgens te wachten tot het weer weggegooid wordt!

Wel moet ze nog erg wennen dat er geen broertjes of zusjes zijn want regelmatig gaat ze piepen om iedereen bij elkaar te roepen. Dus we gaan aan haar zelf vertrouwen werken, maar dat komt vast goed.
Ze slaapt overigens ook graag bij je voeten ipv haar bench ;-)

 


Fotoalbum >>

 

 

 

Woensdag, 12 oktober 2011:

De puppy’s hebben de laatste 2 weken weer van alles meegemaakt. Zo zijn wij met alle puppy’s naar de dierenarts geweest, nou dat was een feest voor onze oren, volgende keer oordopjes mee. Er waren een paar, die vonden het nog niet leuk en dat lieten ze goed horen met die hoge schelle kef blafjes.
Bij de dierenarts aangekomen de bench op een karretje gezet en in de wachtkamer even op onze beurt wachten, ja hoor ze werden rustig en iedereen moest natuurlijk even kijken en knuffelen met ze. Onze dierenarts heeft ze helemaal nagekeken, hartje beluisterd, hele lijfje betast, gekeken naar het gebit, allemaal prima in orde. Bij de reutjes even gevoeld of de 2 balletjes aanwezig zijn, ja hoor bij beide reutjes aanwezig. Ze hebben allemaal hun eerste inenting gehad en alles is keurig in het dierenpaspoort vermeld. Toen weer alles in de auto en op huis aan, de rit terug verliep prima, alle puppy’s stil, wat heerlijk was dat.

Wij hebben nog kunnen genieten van een super mooi warm weekend en de puppy’s hebben bijna de hele dag buiten bij ons achter doorgebracht, een groot feest vonden ze dit. Ook zijn wij een voor een met de puppy’s aan het riempje buiten geweest, de een liep parmantig mee, de ander ging lekker op zijn/haar gat zitten. Er kwamen diverse auto’s voorbij en dit deed ze weinig, vonden ze niet interessant genoeg.

Gisteren was het dan zover de puppytest, het begon die dag met droog weer maar al snel was dit over en hadden wij een druilerige natte middag. Een voor een zijn de puppy’s getest en ze hebben dit allemaal prima doorstaan.
Ze worden achter aan hekje gezet die aan 3 kanten dicht is en de opening naar de achterkant staat, de tester gaat een stuk voor het hekje staan en roept de pup, ze willen eerst natuurlijk gewoon via de voorkant eruit, maar al snel hebben ze door dat dit niet lukt en via de achterkant komen ze hard aangerend naar de tester.
Dan komt er een paraplu tevoorschijn en deze wordt opengeklapt, sommige puppy’s schrikken andere weer niet, het is dan de bedoeling dat de schrik snel weg is. Zo ook met een blikje knikkers erin, even schrikken en dan weer vrolijk verder spelen.
Dan worden er 1 bal, 1 vleugeltje en een konijnenvelletje weggelegd en wordt van de pup verwacht dat hij/zij dit oppakt en naar de tester brengt en afgeeft. Ook wordt er een stukje worst in een blikje gedaan en gaat de tester kijken of de pup zijn/haar neusje goed gebuikt. Zo doet de tester nog een paar testjes met de pup en hierna wordt de uitslag hiervan op een vel papier genoteerd. Toen de puppy’s weer terug waren in hun vertrouwde kamerkennel toen vielen hun oogjes snel dicht om heerlijk te slapen.
Zo zeg dat was vermoeiend voor ze.

 

Fotoalbum >>
 

 

Donderdag 29 september 2011:
De werpkist heeft plaatsgemaakt voor een grote hondenmand, nu hebben de puppen meer speelruimte. Ze zijn vaker en langer wakker en kunnen dan heerlijk spelen met elkaar.
Zaterdag zijn de puppen voor het eerst naar buiten geweest bij ons achter in de tuin wij hebben een mooi stuk voor ze afgeschermd, ze vonden het allemaal geweldig de eerste stapjes buiten, weer een ervaring rijker zijn ze. Wij proberen ze elke dag even buiten te laten, wij treffen het met dit heerlijke weer.
Tevens zijn wij begonnen met 1x per dag geweekte brokjes, dat gaat er allemaal goed in.
Vandaag donderdag 29/9 zijn de puppen gechipt, sommige lieten even een klein piep horen, andere gaven geen kik. Volgende week gaan wij met alle puppen naar de dierenarts voor de eerste enting, dan krijgen ze meteen hun eerste autorit. Onze dierenarts zegt altijd laat ze allemaal maar lekker los lopen. Alle medewerkers van de dierenkliniek komen dan even kijken en meteen knuffelen met ze. Dus jullie begrijpen dit wordt een groot leuk feest voor de puppen.

 

Fotoalbum >>
 

 
Vrijdag 23 september 2011
De hele week krijgen de puppen al 4 maaltijden pap en ik kan wel zeggen dit gaat er ook in als pap. Ze vinden het heerlijk, de pap is sneller op dan dat ik het klaar gemaakt hebt. De tanden zijn ook bij alle puppen door, haha dat voel je heerlijk aan je handen.

Al onze honden hebben een taak op zich genomen mooi om te zien, zo doen Zillah & Balou samen knuffelen en een beetje spelen met de puppen, Indy die laat ze soms nog wat drinken bij haar maar dit gaat zeer doen bij haar, dus krijgen ze allemaal van Indy een wasbeurt en dan vind Sia (als tante met ervaring) dat ze af en toe in een hok moet springen om de puppen bij haar te laten drinken, weet niet of ze melk geeft maar de puppen hangen allemaal aan haar en Sia blijft rustig staan totdat wij door hebben dat het Indy niet is.
Jutter & Grappa snuffelen aan de puppen en hengelen af en toe naar een klein kwispelend staartje, verder liggen ze op een afstand te kijken of alles goed gaat met de puppen. Jullie zien het de taken zijn goed verdeeld hier bij de Blauwe Lotus.
Vandaag is het buitenhek goed gezet zodat morgen de puppen even naar buiten kunnen, ja dat wordt een groot feest voor ze. Het is de bedoeling dat ze dan elke dag even lekker naar buiten kunnen, om aan alle geluiden te wennen. De puppen zijn ook al vaker en langer wakker, het speelt al met een zachte knuffel en bal, blijft altijd weer mooi om naar te kijken.

Wij hebben van alle puppen een aparte foto gemaakt. Volgende week donderdag komt de Raad van Beheer om de puppen te chippen en dan wordt ook de stamboomnaam gekoppeld aan een kleur puppy. Het is altijd weer moeilijk om stamboomnamen te verzinnen, met dit nest hebben wij gekozen voor Amerikaanse Staten. Wij vertellen de volgende keer welke dit zijn.
 

Fotoalbum >>
 

 
Zondag 18 september 2011
Het is weer de hoogste tijd voor een update.
Morgen zijn de puppen 4 weken oud. Wij hebben de grote puppen verhuizing achter de rug, alles ligt nu heerlijk beneden in de woonkamer. Veel gezelliger voor onze Indy. Bij alle puppen zijn de ogen goed open en kijken ze je aan.
Alle puppen lopen nu ook goed. vallen na 2 passen niet meer om, ze beginnen al een beetje met elkaar te spelen, grappig om te zien. Onze andere honden Sia, Zillah en Balou vinden het geweldig, Balou zeker, voor haar is dit de eerste keer en als er ook maar een pup piept dan zit ze meteen voor het hok met een blik wat is er aan de hand.
Verschillende pupeigenaren zijn al wezen kijken, iedereen dol enthousiast. Heerlijk even een pup in hun armen kunnen houden.

Ook onze katten Jutter & Grappa vinden de puppen leuk, hebben al voorzichtig gesnuffeld aan de puppen toen deze sliepen, als ze wakker zijn dan liggen de katten op een afstandje te kijken naar ze.
Wij zijn nu met de pap begonnen en de eerste keer is het altijd weer even wennen voor de puppen, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben dan is er geen houden meer aan. Op 2 grote pizzaborden verdelen wij de pap en per pizzabord worden er 4 puppen gezet. Altijd weer een feest voor de puppen, na het eten dan een wasbeurt want de pap zit overal.
Bij de puppen komen ook de tanden door en dit is voor Indy niet prettig, de puppen doen haar zeer als ze bij Indy willen drinken, daarom gaan wij de pap verder uitbreiden naar 3 á 4 keer op een dag.
 

Fotoalbum >>
 

 

Vrijdag 2 september 2011
De puppen zijn nu bijna 2 weken oud en groeien goed. Elke dag krijgen de puppen een nieuw bandje om en worden ze gewogen in een babyweegschaal. Ze zijn allemaal al het dubbele van hun geboortegewicht.
Wij willen iedereen bedanken voor de lieve felicitatie berichten via mail, berichtje website, kaarten en cadeau, erg leuk vinden wij dit.
Soms zijn de puppen erg onrustig en pieperig en dan geven wij ze een flesje puppymelk, altijd weer vertederend te zien hoe dit flesje in een mum leeg is.

Vandaag echt iets te melden van puppy front: bij alle puppen zijn de oogjes open sinds vandaag, de een kijkt je echt al aan met beide ogen open de ander kijkt nog door een spleetje. Ook proberen ze al een stapje te lopen, dit lukt bij sommige al 2 stapjes en dan rollen ze nog om. Elke dag worden ze sterker en groter.


 Fotoalbum >>

Indy is het boven een beetje zat, logisch erg ongezellig vind ze het, zondag gaan wij het hele huis verbouwen en dan komen Indy en haar kroost beneden in de huiskamer te liggen. Wij zijn benieuwd hoe onze Balou het allemaal vind en natuurlijk onze 2 kitten Grappa & Jutter.
 

Dinsdag 23 augustus 2011: Hiep Hiep Hoera
Ja hoor ze zijn geboren onze Indy is maandag 22 augustus 2011 bevallen van 8 puppen, 2 reutjes en 6 teefjes en alle puppen zijn zwart.
Zondag de hele dag niks aan de hand gewoon eten. In de nacht van zondag op maandag werd Indy hijgerig en onrustiger maar niks geen weeën te zien. De hele nacht was ze onrustig, dicht tegen je aan willen liggen en dat je maar kroelde bij haar, dan weer naar buiten willen en in onze tuin gaan graven, dus slapen ho maar.

Om 03.30 uur ongeveer zag je aan haar dat ze weeën had en om:
04.00 uur teefje 350 gram zwart: kleur bandje Fluor Geel
04.15 uur reutje 350 gram zwart: kleur bandje Rood
04.25 uur teefje 250 gram zwart: kleur bandje Rosé
04.45 uur reutje 340 gram zwart: kleur bandje Blauw
05.09 uur teefje 270 gram zwart: kleur bandje Wit
05.15 uur teefje 330 gram zwart: kleur bandje Oranje
05.57 uur teefje 310 gram zwart: kleur bandje Groen
06.04 uur teefje 380 gram zwart: kleur bandje Donker Geel

Onze verbazing hé geen lever kleur erbij, wat jammer.

Gistermiddag toen alle puppen goed droog waren hebben wij nog even heel goed gekeken, maar het zijn allemaal zwarte puppen. Vannacht hebben wij goed kunnen slapen (schade aan slaap is bijna ingehaald) Indy was rustig en is een heel lief moedertje.
Wij hopen dat ze nog 2 weken boven wil blijven liggen in onze logeerkamer, nu omgetoverd tot puppykamer met een bed waar 1 van ons bij ligt te slapen. Als ze dit niet meer wil dan gaan wij de woonkamer ombouwen, zodat alles naar beneden kan komen.
Grappig is om te zien hoe zorgzaam dan je hond wordt als de puppen geboren zijn, Indy houdt je goed in de gaten als je een puppy pakt om een schoon kleur bandje om te doen, of te wegen, ze blijft je volgen met een blik wat ga je doen baas.
 


Fotoalbum >>

 
 
 

 

 

Terug naar boven